Eerst nog lentetemperaturen voordat sneeuwdump komt


Eerst nog lentetemperaturen voordat sneeuwdump komt

Eindelijk ogen de weerkaarten voor wintersporters een heel stuk gunstiger! Maar voor het zover is moeten we nog wel een 2-tal dagen met lentetemperaturen trotseren. Zeker morgen wordt het nog flink zacht.

Vanmorgen volgt een prachtige wintersportochtend. De zon schijnt uitbundig en op alle hoogtes is het nog koud genoeg. Hierdoor zullen de skipistes vrij hard en hoger zelfs uitstekend zijn. Maar de aangevoerde lucht is helaas mild en vanmiddag komt het kwik tot 2000 meter boven nul uit. Met de zon erbij zullen veel pistes aan de zonkant weer snel pappig worden. Ook komen vanmiddag meer wolkenvelden voor waardoor het weerbeeld voorzichtig minder fraai wordt. De maximumtemperatuur komt uit tussen 8 en lokaal 15 graden.

Vanavond en komende nacht zijn er wolkenvelden maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Misschien valt er uit de bewolking aan de grens met Zwitserland of Italië een spatje regen.

Morgen staat er een krachtige föhn wind in de bergen, hierdoor zullen sommige skiliften gesloten blijven. Door de föhn loopt het kwik in de dalen snel op naar 12 tot lokaal 17 graden. Opnieuw dus hoge temperaturen voor februari. Overigens is het weerbeeld niet super mooi, er komen flinke wolkenvelden voor en de grensgebieden blijven gevoelig voor wat lichte regen.

Morgenavond stopt de föhn en wordt de bewolking dikker op nadering van een koufront. Dit koufront trekt in de nacht naar vrijdag over, het is een actief koufront. Zo kan het flink gaan regenen, bij een sneeuwvalgrens die snel daalt richting 1000 meter.


Vrijdag staat in teken van een sneeuwdump. Het is bewolkt en uit de bewolking valt in veel gebieden intensieve sneeuwval. Onder de 1000 tot 600 meter valt helaas ook nog regen, maar hierboven mogen we echt spreken van een goede sneeuwdump. Op de meeste plaatsen valt 25 tot 50 centimeter, maar in een gebied van Oost-Tirol tot Karinthië valt 75 tot meer dan 100 centimeter. Kortom mooie hoeveelheden.

Ook het weekend verloopt frisser met nieuwe sneeuwkansen. Zo stijgt de kans op een nieuwe sneeuwdump ergens rond zondag of maandag.

Jeroen Elferink

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×