Eerst nog sneeuw maar na het weekend heel veel zon en warmer

Eerst nog sneeuw maar na het weekend heel veel zon en warmer

Het is nog bitter koud in de Alpen. Na de sneeuw van gisteren (zie foto hierboven van Flachau) en het laatste plukje sneeuw vandaag wordt het droger en komt de zon tevoorschijn. Na het weekend wordt het ook aanmerkelijk warmer door een zuidwesten wind. En die gaat hard waaien. Laten we naar de details kijken:

ZATERDAG:

De sneeuw trekt richting het oosten weg. In Vorarlberg is het al droog en kan de zon tevoorschijn komen. Het is echter wel koud. In Karinthië blijft het tot in de middag nog enkele sneeuwbuien geven. De sneeuwvalgrens ligt op laagland niveau. De wind komt uit het noordwesten en is koud. De temperaturen op 2000 meter ligt rond de -12°c. Het blijft overal de hele dag licht tot matig vriezen. De meeste sneeuw valt ten oosten van Salzburg.

ZONDAG:

Morgen is het bijzonder koud. In de meeste dalen komt er in de nacht strenge tot zeer strenge vorst voor. Overdag blijven de temperaturen ook nog onder nul. Het is vrijwel onbewolkt en alleen in het uiterste zuidoosten en sommige dalen kan het wat nevel geven. In sommige dalen kan dat hardnekkig zijn doordat de zon erg laag staat. In de bergen is het zonnig. In de loop van de dag wordt het zachter en in het westen draait de wind al naar het zuiden. In het oosten blijft het langer koud. Het is wel een voorbode voor een zachtere periode later in de week. Maar op zondag zijn de condities nog meer dan uitstekend voor een heerlijk dag op de ski’s.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Voor de verdere vooruitzichten heb ik de pluim er even bij gepakt. In de loop van zondag gaat de temperatuur al flink in de lift. De wind draait naar het zuidwesten en neemt flink toe. Een portie warme maar droge lucht voert over de Alpen. Aan de noordkant kan daardoor op maandag föhn ontstaan. De temperaturen nemen flink toe en het kan zomaar 10°c worden. De totale opwarming in iets meer dan 24 uur is dan +15°c. Aan de noordkant in föhngebieden kan het zelfs nog wat warmer worden. Het is wel zonnig en dat is een voordeel. De wind uit het zuiden is wel hard. Dinsdag is een copy/paste van maandag. Een harde zuiden wind, hoge temperaturen en vrijwel onbewolkt. Pas op woensdag komt er weer enige afkoeling en wellicht kan er in het uiterste noorden van de Alpenboog een vlok sneeuw vallen onder de 1400 meter.

Fijn weekend!

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...