Eerst nog vrij wisselvallig

Westendorf Dalafdaling
Eerst nog vrij wisselvallig

Het is de komende 3 dagen eerst nog vrij wisselvallig weer in Oostenrijk. Vanaf donderdag volgt rustiger weer.

Vandaag komt er veel bewolking voor in Oostenrijk, en met name in de zuidelijke en oostelijke deelstaten regent het daarbij. In het westelijke deelstaten is het droger, al valt hier een bui niet uit te sluiten. De meeste ruimte voor de zon vinden we in Vorarlberg, de minste in de oostelijke deelstaten. Daarbij is het nog altijd zacht, de middagtemperatuur komt uit tussen 10 en 15 graden. Op 1500 meter is het van zuid naar noord 1 tot 4 graden boven nul.

Morgen wordt de bewolking dikker en in de loop van de dag volgen regenbuien vanuit Duitsland. Het is ook minder zacht, in de dalen wordt het maximaal 7 tot 13 graden. Tijdens de namiddag kan het even flink sneeuwen of regenen in Tirol. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens geleidelijk naar 1500 en later zelfs 1000 meter. Morgenavond kan het dus wit worden tot in de hogere dalen. Kortom eventjes een kort winterprikje.

De winterprik is inderdaad kort wat woensdag stroomt alweer zachtere lucht binnen. Daarbij is het beeld nog altijd wisselvallig, met wolkenvelden en een enkele bui. Sneeuw valt vanaf 1600 meter.

Vanaf donderdag volgt rustiger en minder wisselvallig weer. Vooral donderdag verloopt zonnig en droog, vrijdag komen er meer wolkenvelden voor. Tijdens het weekend is een bui niet uitgesloten, maar de droge en soms zonnige perioden hebben vaak de overhand. Het blijft zacht, soms stijgt de temperatuur in de dalen naar 15 of zelfs 20 graden.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...