Eerst nog vrij zonnig kaiserwetter

Westendorf Choralp Zonsondergang
Eerst nog vrij zonnig kaiserwetter

Zowel vandaag als morgen is het nog zonnig kaiserwetter in Oostenrijk. Slecht dunne wolken schermen de zon af en toe af. Vanaf oudjaarsdag wordt het weer langzaam minder stabiel, met meer bewolking en neerslag kansen.

Vandaag schijnt de zon opnieuw uitbundig, met name tijdens de ochtenduren. De lucht kan dan geruime tijd strak blauw zijn. Later vandaag trekken meer sluierwolken over, maar de zon blijft goed schijnen. Het is minder zacht dan gisteren, op 1500 meter is ongeveer 6 graden. De vorstgrens ligt rond 2200 meter.

Vanavond trekken meer velden met hoge bewolking over. Het blijft droog, tijdens de nacht komen weer meer opklaringen voor. Het koelt af in de dalen naar waarden rond of onder nul.

Morgenochtend wisselen hoge dunne sluierwolken en zon elkaar af. Het is nog mooi kaiserwetter, maar in de loop van de dag wordt de bewolking geleidelijk wat dikker. Opnieuw blijft het droog en het weerbeeld vrij vriendelijk.

Zaterdag trekt een zwakke storing langs Oostenrijk. Het echt mooie zonnige kaiserwetter laten we daardoor achter ons. Rondom de hoofdkam en in zuidelijk Oostenrijk blijft het vrij zonnig, in de regio’s niet al te ver van de Duitse grens overheerst juist de bewolking. Mogelijk valt hier een vlokje sneeuw of spatje regen. De sneeuwvalgrens ligt rond 1300 meter.

Oudjaarsdag verloopt opnieuw lange tijd vriendelijk met ruimte voor de zon, tijdens de middag raakt het bewolkt op nadering van een storing. Oudejaarsavond verloopt bewolkt, met regen en sneeuw, in de dalen regen en sneeuw vanaf 1100 meter. Grote hoeveelheden worden absoluut niet verwacht.

Het nieuwe jaar brengt wisselvallig weer met storingen en geregeld neerslag. Voor details is het nog te vroeg, waarschijnlijk ligt wel de sneeuwvalgrens aan de hoge kant. Rond 5-6 januari volgt een overgang naar kouder winterweer. Alles wat vanaf dan valt is veelal sneeuw tot in de dalen. Maar tot die tijd is de kans op tegenvallend weer in de dalen groot.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×