Eerst nog warm maar dan regen en onweersbuien?

onweer 20 juli 2019 bliksem

Eerst nog warm maar dan regen en onweersbuien?

Zaterdag, eerst nog zon maar dan vanuit het westen een onweersfront!

Aan het einde van de ochtend kan de eerste bliksem al zijn aanbeland in Vorarlberg en Noord-Tirol. Het langste blijft het droog en zonnig in ten oosten van St. Pölten, Graz en Klagenfurt. Vanaf 16.00/17.00 uur neemt ook de kans op buien en onweer toe in het oosten en zuidoosten. Storm met hagel en zware regen zijn mogelijk! De wind draait geleidelijk naar het westen en kan ook behoorlijk heftig zijn. De maximum temperaturen  van west naar oost 22 tot 34 graden. Op 2000 meter in de middag 12 tot 20 graden.

In de avond en de nacht naar zondag verspreiden zich regen en onweersbuien. Met name in Salzburg en Stiermarken komen grote hoeveelheden regen naar beneden. Er is beperkt overstromingsgevaar.

Zondag, wisselvallig en zelfs in het oosten niet meer zo heet. In Vorarlberg, Noord-Tirol en Salzburg domineren de wolken de hele dag en regent het op sommige plaatsen een beetje. Anders wisselen wolken en zonneschijn elkaar af. In de namiddag zijn er echter enkele regenbuien en onweersbuien in Oost-Tirol en Karinthië. Het grootste deel van Niederösterreich, Wenen en Burgenland zal zonnig zijn.

In het oostelijke berggebied staat er soms een krachtige wind van west naar noordwest. De maximum temperaturen liggen tussen 18 graden in sommige Alpenvalleien aan de noordkant van de Alpen en bijna 30 graden in Marchfeld en in Noord-Burgenland. Op 2000 meter is het 8 tot 11 graden, in de Zuidalpen tot 13 graden.

Weer Oostenrijk 22 aug 2020

Hoe het er verder uitgaat zien dat melden in een volgend weerbericht. Maar de zomer is zeker nog niet voorbij. Komende week zien we toch weer een paar mooie warme dagen… Wordt vervolgd!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht