Eerst nog zacht voordat Koning Winter binnenvalt

In de bergen stond gisteren al een stevige westenwind

Eerst nog zacht voordat Koning Winter binnenvalt
Koning Winter staat te trappelen om Oostenrijk weer te veroveren, en komend weekend gaat dat ook zeker gebeuren. Maar tot die tijd is het eerst nog relatief zacht, met soms een regenbui.

Vanmorgen trekken resten van een nachtelijke storing snel weg richting het oosten en breekt de zon steeds beter door. Vanmiddag is uiteindelijk de lucht op veel plaatsen strak blauw. In de bergen staat daarbij een harde westenwind, maar in de luwte is het aangenaam. De vorstgrens ligt daarbij rond 1800 meter. Aan het eind van de dag komt vanuit het westen nieuwe bewolking opzetten.

Vanavond en komende nacht trekt een gebied met buien van west naar oost over Oostenrijk. Het gaat om buien met tussendoor opklaringen. De sneeuwvalgrens pendelt tussen 1100 en 1400 meter. In Karinthië blijft het langer droog.

Morgenochtend trekken nog een paar laatste buien over Oostenrijk, maar opnieuw wordt het droog en breekt vooral tijdens de middag de zon door. Opnieuw dus een prachtige middag met kaiserwetter. Daarbij staat er duidelijk minder wind dan vandaag.

Vrijdag start droog met enkele opklaringen, maar in de loop van de dag raakt het bewolkt. Daarbij staat een zwakke föhn. Tegen de avond volgt regen en sneeuwval.

Sneeuwval tot zondagochtend

Zaterdag keert Koning Winter voorzichtig terug naar Oostenrijk! De hele dag is het bewolkt en valt verspreid regen en sneeuw. In Tirol en Voralberg zakt de sneeuwvalgrens naar 600 tot 300 meter, in het oosten en zuiden blijft het sneeuwvalgrens nog pendelen rond 1000 meter. Zaterdagavond daalt overal de sneeuwvalgrens tot in de dalen weg.

Zondag is het bewolkt en koud, uit de bewolking valt van tijd tot tijd sneeuwval. Op 1500 meter ligt de middagtemperatuur rond 10 graden. Na het weekend valt eerst nog een sneeuwbui, daarna breekt de zon door. Het blijft bitterkoud winterweer.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×