Eerst sneeuw dan Goldener Herbst

Zell am See Herfst

Eerst sneeuw dan Goldener Herbst. Gisteren trok er een front vanuit het noorden richting het westen waaruit neerslag viel, boven de 1500 meter viel dit in de vorm van sneeuw. Dit alles is de opmaat naar een FANtastisch weekend met veel zon en lekkere temperaturen.

In ons weerbericht van gisteren hadden we het er al over de Indian Summer of zoals men hier in Oostenrijk zeggen de Goldener Herbst, ondanks de milde temperaturen is het vrij normaal. De buien bleef gisteren aanwezig tot de nacht, op de toppen sneeuwde het waarbij de sneeuwgrens lag tussen de 1500 en 2200 meter.

Vandaag kan het boven de 1700 meter nog wat sneeuw vallen, maar verwacht geen grote hoeveelheden net als regen in lager gelegen gebieden. Sowieso is de eerste helft van vandaag een mix van zon en wolken, deze wolken zullen richting het oosten wegtrekken en zal de zon meer en meer schijnen. De ochtend is het nog fris met temperaturen tussen de 2 en 12 graden, in de middag zal de 20 graden bereikt kunnen worden.

Morgen wordt het weer een lekkere dag, de zon schijnt uitbundig met hier en daar wat bewolking. Het blijft droog met een zwakke tot matige wind vanuit het zuiden tot zuidoosten. In de ochtend varieert de temperatuur tussen de 0 en 10 graden, in de middag zal de 21 graden bereikt kunnen worden.

In het weekend zal het weerbeeld niet anders zijn, beide dagen veel zon met af en toe wolken. In de  ochtend op zaterdag zullen de temperaturen tussen de 2 en 10 graden liggen, uiteindelijk zal dit in de middag stijgen tot maximaal 24 graden. Dit alles met een lichte tot matige wind uit het oosten draaiend naar het zuiden.  De zondag ook veel zon met een wind vanuit het zuidoosten draaiend naar het zuidwesten, in de middag kan het kwik stijgen naar zelfs 26 graden.

Zoals het er nu uitziet zal ook de maandag hetzelfde verlopen als het weekend, veel zon met een maximumtemperatuur van 25 graden. Meer over het weer morgen.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht