Eerst zacht daarna kouder met sneeuw

Saalbach 15-01-2021

Saalbach 15-01-2021 © Marlieke

Eerst zacht daarna kouder met sneeuw. In het weekend zullen de skigebieden weer een nieuwe laag verse sneeuw krijgen.

Vandaag is het zeer zacht met een wind uit zuidoosten tot zuidwesten, ook is er een afwisseling van wolken en zon. Van de Tiroler Alpen tot het zuidwesten van Stiermarken zal het echter bewolkt blijven, met af en toe sneeuw en regen. De sneeuwgrens ligt vandaag tussen 900 en 1400 m.  Tegen de avond wordt in Oost-Tirol en Ober Kärnten de sneeuwval hevig en zal het rond middagnacht de neerslag met sneeuw Vorarlberg bereiken. Na een frisse start zullen de temperaturen oplopen naar 6 tot 16 graden, alleen in het zuidwesten zal het kouder zijn. Op 2000m ligt het tussen -2 tot plus 3 graden.

Saalbach temperatuur en neerslagkansen op ca. 1500 meter.

Zaterdag overheerst over het algemeen de wolken waaruit regen of sneeuw zullen vallen. De sneeuwgrens zakt vanuit het westen naar 300 tot 700 meter. Vooral in het zuiden kan het flink regenen of sneeuwen. In Vorarlberg en Noord-Tirol zal het echter al in de ochtend ophouden met sneeuwen en hier is de kans het grootst dat de zon zich laat zien. Met een krachtige noordwestenwind liggen de temperaturen tussen de -2 en +8 graden, op 2000 meter is het stuk kouder met maximum van -9 tot -6 graden.

Sölden temperatuur en neerslagkansen op ca. 1500 meter.

Op zondag is het weer winters in veel regio’s, de bewolking overheerst wel en er kan wat sneeuw vallen. Vooral in het zuidoosten van Klagenfurt tot Güssing. De wind waait zwak tot matig vanuit het westen tot noordwesten. In de ochtend temperaturen van min 5 tot plus 2 graden. Maximum temperaturen meestal slechts -2 tot plus 4 graden. Op 2000 meter wordt het een stukje kouder namelijk ongeveer -10 graden.

Sneeuwval

Hoe alles na het weekend gaat worden morgen meer in ons weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht