Op naar de eerste 30°C van het jaar

Komende week is het ongewoon warm voor April. Met een föhn stijgt de temperatuur herhaaldelijk naar zomerse hoogte´s. Donderdag kunnen we zelfs de eerste 30 graden van het jaar verwachten, maar daarna? Tja dat is gelukkig nog ver weg…

Vandaag gaat het warme weer net als de vorige dagen ongestoord verder met veel zon. In de bergen en ten oosten van de Donau kunnen smiddags wel enkele stapelwolkjes ontstaan. Aan de noordkant komt trouwens een stevige föhn te staan. Hierdoor zijn windstoten van 50 tot 70km/u mogelijk. Uiteindelijk stijgt de temperatuur naar 21 tot 27 graden, op 2000 meter is het 9 of 10 graden.
Morgen is er een tijdelijke tweedeling in Oostenrijk. Aan de zuidkant en in het oosten is het zwaar bewolkt. Hier zijn ook enkele regenbuien mogelijk. Het is hier minder warm met 15 tot 21 graden. Aan de noordkant blijft echter een stevige föhn staan. Met veel zon wordt het hier 21 tot 25 graden. In de föhn zijn windstoten tot 60km/u mogelijk.

Woensdag is het dan weer overal zonniger en warmer. Het wordt met veel zon en föhn 21 tot 26 graden.
Donderdag bereikt de föhn een hoogtepunt. Met veel zon en een harde wind wordt het 24 tot 29 graden. Lokaal in bijvoorbeeld het flachland kan het 30 graden worden. Dat is de eerste keer dit jaar.

Maar de warmte wordt alweer spoedig verdreven. Zoals zichtbaar hierboven stormt een koufront regelrecht op Oostenrijk af. Dit resulteert in flinke regen- en onweersbuien op vrijdag. Ook volgt er een flinke temperatursturz.
Vrijdag koelt het op 1500 meter maar liefst 15 graden af. De sneeuwgrens zakt naar 1400 meter en er wordt veel neerslag berekend. Mogelijk dat we vrijdagavond of zaterdag te maken krijgen met wateroverlast. Boven de 1400 meter gaat een dik pak sneeuw vallen.

Het laatste weekend van april verloopt ook koel, nat en stormachtig. Eigenlijk het tegenovergestelde van het weer nu.

Jeroen Elferink

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht