Eerste hittegolf van 2024 staat voor de deur

Zwembadweer de komende dagen!

Eerste hittegolf van 2024 staat voor de deur

De hoogzomer (juli/augustus) moet nog aanbreken, maar nu al in juni staat een hittegolf voor de deur. Later deze week wordt het dagelijks warmer dan 30 graden. Daarmee lijkt het erop dat deze junimaand grillig gaat verlopen, met veel uitersten dit jaar.

Vandaag is het al drukkend warm in Oostenrijk, waarbij de ochtend zonovergoten verloopt. Maar de lucht is onstabiel en al snel ontstaan stapelwolken. In een groot deel van het land groeien deze komende middag uit tot enkele regen- en onweersbuien. Alleen in het zuiden zoals Karinthië blijft het nagenoeg droog en zomers. Het wordt voor de buien uit maximaal 25 tot 28 graden, daarmee is de eerste dag van de hittegolf begonnen.


Morgen wordt de buienvorming sterk onderdrukt, het blijft op veel plaatsen de hele dag zonnig. Bij een naar zuid draaiende wind wordt het flink warm tot heet, de maxima komen tussen 30 en 33 graden uit. Daarmee is het morgen de warmste dag van dit jaar tot dusver, en ook gelijk de eerste dag van 2024 met tropische temperaturen.

Woensdag blijft het zonnig en heet, echt zwembadweer. Maar naast zon ontstaan ook enkele stapelwolken, slechts lokaal is een warmte onweersbui mogelijk. Uiteindelijk wordt het nog wat warmer; 31 tot lokaal 34 graden.


Donderdag volgt de heetste dag van deze hittegolf, het kan met gemak 34 of 35 graden worden met veel zon. In Vorarlberg kan later een onweersbui vallen. Vanaf vrijdag volgen op meer plaatsen onweersbuien. Ook na vrijdag blijft het vaak zonnig en warm, de zomer is van de grond gekomen!

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×