Eerste kwaliteitszegel uitgereikt aan Skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang

Skicircus verbint Tirol en Salzburg

Fusie met Fieberbrunn verlengd pistes naar 270 km, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang ontvangt het eerste kwaliteitszegel. Vanaf volgend skiseizoen is ook Fieberbrunn aan het skicircus gekoppeld. Het kwaliteitszegel houdt in dat het totale skigebied is getest op echte skipiste-kilometers. Voor de skigebieden die een kwaliteitszegel hebben is dit opeens het grootste aaneengesloten gebied dat getest is in Oostenrijk. Skiwelt is weliswaar groter (280 kilometer) maar dat gebied is nog niet opnieuw gemeten.

Kwaliteitszegel Saalbach HinterglemmChristoph Schrahe handelt sinds vele jaren met skigebieden in de wereld en heeft als doel de vergelijkbaarheid van pistekilometers te checken. Christoph heeft een kwaliteitszegel ontwikkeld. Om het label toe te wijzen, meten we de lengte van alle skipistes gebaseerd op de hartlijn van de skipistes en routes, dat wil zeggen, langs een lijn die altijd in het midden tussen de linker en rechter rand van de piste loopt,” legt hij uit.

In de afgelopen wintermaanden heeft Schrahe de pistes van Saalbach Hinterglemm Leogang en het skigebied Fieberbrunn gemeten. Deze twee gebieden smelten samen in het seizoen 2015/2016 en creëren ook  een nieuwe piste  “Vierstadlalm-piste”. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang was het afgelopen winterseizoen nog “maar” 200 km aan pistes groot. De metingen en analyses van Schrahe voor de winter 2015/16 toonde echter dat dit gebied uit 217 kilometer bestond. In Fieberbrunn resulteert dit in 53 kilometer in plaats van voorheen 40 kilometer. Het uitgebreide Skicircus komt zo op 270 kilometer.  Schrahe neemt alle verantwoordelijkheid voor de controle van de baanlengte.

“Voor de bergbanen en toeristische bestemmingen van het uitgebreide Skicircus is het kwaliteitszegel van grote waarde. De grote van een ski-resort is nu voor het merendeel één van de belangrijkste criteria voor onze gasten “, zegt Helmuth Thomas, directeur van Saalbacher Bergbahnen, en benadrukte:” Door de krachten te bundelen met Bergbahnen Fieberbrunn en Skicircus is niet alleen de grootste, maar ook een van de meest gevarieerde skigebieden in Oostenrijk tot stand gekomen. Beide partijen bundelen hun individuele krachten tegen een onklopbare totale aanbod van skiën op brede pistes, goed geprepareerde pistes, snowparks, Pow-Aireas en het internationaal vermaarde freeride gebied Fieberbrunn. ”

Saalbach Hinterglemm piste kilometerFeiten & cijfers skipistes Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn:
– 270 km aan pistes en ski routes, van welke 140 km blauw 110 km rood en 20 km zwart
– Liften: 70 kabelbaan en skiliften, van welke 28 kabinelift, 22 stoeltjesliften, 20 sleepliften,
– Kanonnen:  544 sneeuwkanonnen 135 mobiele sneeuwkanonnen 248 sneeuwlansen
– Groot materieel: 60 pistebullys, 30 sneeuwscooters

bron : Ski-weltweit.de

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×