Eerste lawine dode in Tirol,  41-jarige overleden

Kaprun Kitzsteinhorn Lawinebord

Eerste lawine dode in Tirol,  41-jarige overleden

Twee mannen van 47 en 41 jaar zijn donderdagmiddag in Pfunds in het Tiroler Oberland in een lawine beland, één van de mannen kwam onder de lawine te zitten. De 41 jarige man kwam daarbij om het leven.

Pfunds, Tirol heeft dit winterseizoen de eerste lawinedode gemeld. Een 41-jarige overleed donderdagmiddag in het ziekenhuis van Innsbruck nadat door een lawine werd meegenomen.

Twee Poolse toerskiërs waren op weg naar de 3.355 meter hoge Glockturm als onderdeel van een skitocht. Nadat de alpinisten rond 15.00 uur de “gratsattel” bereikten, besloten ze niet verder naar de top te klimmen en naar het zuiden te gaan. De route ging vervolgens door een steil rotsachtige terrein.

Volgens de huidige gegevens veroorzaakte de 41-jarige die achterop liep een lawine, die beide mannen meesleurde. Terwijl de 47 jarige man zichzelf uit de lawine kon redden, werd de jongere toerskiërs over de hele lengte van de lawine meegesleurd en begraven.

De 47-jarige belde het noodnummer

Nadat de 47-jarige zijn kameraad niet meteen kon vinden, belde hij het noodnummer. De bemanning van de gealarmeerde medische noodhelikopter kon de begraven tourer lokaliseren en werd “gered”.

Na een medische spoedbehandeling op de plaats van het ongeval werd de 41-jarige skitourer eerst gereanimeerd en vervolgens in kritieke toestand naar het Zams-ziekenhuis gevlogen.

Daar overleed de man aan zijn verwondingen. De 47-jarige raakte in onbekende mate gewond.

Het wintersportseizoen is maar net begonnen en we worden alweer geconfronteerd met een lawine. De komende dagen gaat er weer een heleboel sneeuwvallen. Dat gaat ongetwijfeld weer een hoog lawinegevaar opleveren. Helaas leert de praktijk dat er volgende week ook weer sprake zal zijn van lawines en laten we hopen dat er dan geen mensen in de buurt zijn… Hopen in dit geval is meestal sciencefiction want we weten allemaal hoe het er echt aan toe gaat.

RIP voor deze eerste lawine dode. En helaas moeten we het wordt eerste noemen want er zullen er helaas nog een aantal dit seizoen gaan volgen…..

Sölden Lawinehang 2 doden

illustratieve fot0

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×