Eerste rechtszaak tegen hotelier in Ischgl

Ischgl 25 nov 2018

Ter illustratie

Eerste rechtszaak tegen hotelier in Ischgl

Nieuwe rechtszaak in een bekende wintersportplaats dat een tijd lang gezien werd als de coronahotspot van Oostenrijk.

Onderzoek, nadat in maart 2020 Ischgl werd getroffen door een grote uitbraak, is inmiddels stop gezet. Nu is er een collectieve rechtszaak aangespannen tegen de republiek Oostenrijk namens de slachtoffers van het coronavirus. De eerste schadeclaims tegen hoteliers in Ischgl is inmiddels in Wenen ingediend. Het betreft een viersterren etablissement waarvan de directeur verklaarde dat er geen reden was geweest om de gasten in maart 2020 in te lichten over de risico’s van Covid 19.
Daarnaast zijn er een aantal rechtszaken gepland tegen hoteliers in de Tiroolse toeristengemeenschap, zo maakte de Vereniging voor Consumentenbescherming (VSV) bekend.

De directeur van het hotel, die behoort tot de familie van de eigenaar, bevestigde aan de rechtbank dat ze haar medewerkers noch haar gasten heeft geïnformeerd over de dynamiek van het coronavirus in Ischgl  “Er was geen behoefte aan informatie”, aldus de directeur. “We gingen gewoon door met onze zaken zoals gewoonlijk.” Ook heeft ze nooit de corona situatie met haar broer besproken die het hoofd is van de toeristenorganisatie en een ander hotel runt.

Ischgl 24 nov 2018

Ter illustratie Ischgl 24 nov 2018

In maart 2020 werd Ischgl naast Après Ski walhalla ook bekend als hotspot van het coronavirus waar veel gasten besmet raakten en het thuis verder verspreidde. Inmiddels is Oostenrijk in zeker 80 gevallen aangeklaagd wegens vermeende niet-afhandeling van de besmettingen in Ischgl. Staatsadvocaten hebben de beschuldigingen ontkend.

Rechtzaken tegen Tirol?

In de zaak Ischgl heeft het financieel parket van de staat beroep ingesteld tegen de beslissing van het Oberlandesgericht Wien (OLG) om de eerste vonnissen waarbij de vorderingen werden afgewezen, te vernietigen en de zaak opnieuw te behandelen. In deze hogere voorziening betoogt het Finanzamt dat de fouten van de Tiroolse autoriteiten niet aan de Republiek Oostenrijk, maar enkel aan de deelstaat Tirol kunnen worden toegerekend. Daarom moeten de vorderingen tegen de federale regering worden afgewezen aldus het VSV.

Door de nieuwe strategie van het OM voelt de VSV zich gedwongen om ook een procedure te starten tegen Tirol aldus VSV-voorzitter Peter Kolba.

Wordt vervolgd…

Lees ook:

Bron: orf.at

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...