Eerste sneeuw gevallen op Gletsjer

Eerste sneeuw gevallen op Gletsjer en morgen meer sneeuw?

De eerste sneeuw is weer gevallen op de gletsjer en de eerste fotos hebben we weer gespot op facebook (Kaprun en Hintertux)

Kaprun 4 sept 2015 Hintertux

Maar ook hebben we onze webcams is bekeken op de gletsjer van Kaprun. Daar hebben we wat beelden van afgehaald. Deze zijn niet helemaal zuiver maar we willen natuurlijk allemaal even deze eerste sneeuwval zien.

Kaprun Kaprun

Volgens de weerberichten komt er nog veel meer sneeuw aan. Kijk bv maar is wat Bergfex te vertellen heeft…een behoorlijk aantal centimers aan sneeuw is er voorspelt. Op de Kitzsteinhorn in Kaprun voorspelt men morgen maar liefst 50 centimeter en op de Hintertux 38 centimeter. Nu weten we uit ervaring van de afgelopen seizoenen dat het meestal naar beneden wordt bijgesteld maar… er gaat sneeuw vallen dat is toch wel zeker. Laat de gletsjers maar lekker een laagje krijgen iedere week zodat we weer in oktober mooi de gletsjer af kunnen knallen.

bergfex

bergfex Hintertux

Ook hebben we altijd nog mensen die een heel seizoen voorspellen wat het gaat worden. Aan de planten kan deze meneer zien wat we voor winter gaan krijgen ? Of dit gaat uitkomen…. Wij hopen het wel want deze meneer voorspelt sneeuw van half oktober tot april…. we zullen het zien en beleven maar wat ons betreft is het volle bak winter van december 2015 tot april 2016 met vanaf oktober op de gletsjers alleen maar poeder.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×