Eerste sneeuw van het seizoen onderweg

De eerste sneeuw van het seizoen gaat komend weekend al vallen

Eerste sneeuw van het seizoen onderweg
Een (bijzonder) vroege uitbraak van koude lucht uit het Noordpoolgebied is momenteel onderweg naar Oostenrijk. Dat terwijl het de laatste dagen vrij warm en zonnig nazomerweer was. Maar daar komt nu snel een einde aan. Uiteindelijk is het dit weekend vrij koud en valt er in de bergen de eerste sneeuw van het nieuwe seizoen.


Maar vandaag is van kou en sneeuw absoluut nog geen sprake. Vanmorgen wisselen zon en dikke wolkenvelden elkaar af, lokaal is een bui mogelijk. Maar op veruit de meeste plaatsen is het gewoon nog droog. Vanmiddag raakt het overal overwegend bewolkt en trekken enkele stevige regen- en onweersbuien over het land. De zwaarste buien verwachten we in Vorarlberg maar ook het Salzburgerland en Oberösterreich. Elders blijft het langer droog en de temperatuur stijgt voor een laatste keer naar zomerse waarden tussen de 24 en 27 graden.

Vanavond is er op meer plaatsen een bui mogelijk, soms met onweer. Later in de nacht is het vaker droog en zijn er opklaringen mogelijk.

Buienverwachting morgenmiddag

Morgen trekt een koufront Oostenrijk binnen. Na een droge start trekken er stevige buien vanuit Duitsland Oostenrijk binnen. Voor de buien uit wordt het nog 21 graden in het westen tot 27 in het zuiden. Maar eenmaal tijdens/na de buien is het onder de 20 graden.

Vrijdag stroomt koelere lucht binnen. Verspreid over de dag is een bui mogelijk, maar de droge perioden hebben gelukkig de overhand. De temperatuur komt uit op maximaal 15 tot 18 graden. Daarmee is het al een stuk frisser dan de voorgaande dagen.


Zaterdag trekt een bel met koude en vochtige lucht via een nordstau Oostenrijk binnen. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens naar 1500 meter. Kortom er gaat sneeuw vallen in de bergen! Ook zondag vallen er sneeuwbuien in de bergen, soms kan de sneeuwvalgrens zelfs naar 1400 meter zakken. In de bergen kan uiteindelijk 20 tot 40 centimeter sneeuw vallen. Een goed begin voor de gletsjerskigebieden. In de dalen blijft het veelal bij koude regen en temperaturen tussen de 5 en 11 graden.


Ook na het weekend blijft het nog lange tijd te koud weer voor de tijd van het jaar met geregeld kans op nieuwe sneeuw voor de bergen.

Jeroen Elferink-Ruijsch

ChaletsPlus Banner Groot

Weersverwachting per streek:Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...