Eerste sneeuwval in 2016

Eerste sneeuwval in 2016

Ten eerste namens het team van FANtastischoostenrijk.nl het allerbeste voor 2016, en uiteraard ook een sneeuwrijk 2016.

Maar na een maand die menig wintersporter graag vergeet, is het dan eindelijk zover de eerste sneeuwval in 2016 en ook meteen de eerste echte sneeuwval deze winter. Ja het is januari iedereen komt bij van de de feestdagen en terwijl de meeste landgenoten de feestdagen thuis hadden gevierd waren er een hoop die naar de Alpen trokken. Deze hebben de afgelopen weken met dichtgeknepen billen naar de webcambeelden gekeken en niet te vergeten het weerbericht. Nee het werd er niet beter op, het werd zo erg dat december 2015 de warmste maand is sinds men het bijhoudt en dat is zo’n 300 jaar.

Maar dat is met de eerste sneeuwval in 2016 een heeeeeel klein beetje goedgemaakt (paar centimeter in de Kitzbüheleralpen) nu maar hopen dat het doorzet.

Brixental SkiWelt

De beelden van hoe het was en in veel gebieden in Oostenrijk nog steeds is, daar hoeven we niet veel meer over te melden. Dat de met grote Telegraaf koppen aangekondigde dump op sommige sites niet overal geldt, dat mag wel duidelijk zijn. De grote dump is vooralsnog voorbestemd voor de gebieden in de westelijke Alpen, de rest krijgt wellicht deze week nog wel wat maar bij lange na niet de grote hoeveelheid als in Frankrijk.

Maar met een centimeter of 10 lijkt het al een stuk winterser in de Kitzbüheleralpen, dat is wel nodig en met een sneeuwgrens van rond de 1000m zullen veel gebieden blij zijn. Wellicht dat ze dan met kunstsneeuw nog wat naar beneden kunnen rijden. Veel dorpen zitten tussen de 600 en 800 meter en als verrassing is het toch maar even wit geworden op zondag 3 januari 2016.

En als we toch een uitstapje maken naar een gebied buiten de Alpen zien we dat ook het “Nederlandse” dorp in Duitsland, Winterberg nog niet open kan, daar sneeuwt het momenteel licht en staan de besneeuwingsinstallaties aan maar of dit voldoende is om open te gaan is de vraag.

Het filmpje laat de situatie zien op de Resterhöhe in Kitzbühel, het is niet slecht maar de Alpen zijn nodig toe aan een goede dump, zodat de situatie op bovenstaande foto voor deze winter tot het verleden behoort.

Frau Holle

Frau Holle © Efteling

Het is mooi dat eindelijk de eerste sneeuwval in 2016 valt, maar omdat Frau Holle te lang op zich heeft laten wachten is de Wereldbeker Afdaling en Super G in St Anton am Arlberg voor volgende weekend afgelast. De reden is de sneeuwkwaliteit, dit is goed voor recreatie maar niet voor een wereldbeker race.

Volgens een woordvoerder van de FIS: “The snow conditions in the ski resort are good for recreational skiing but don’t allow for a perfect preparation of World Cup races.”

Dit ondanks al het werk dat dit fraaie gebied hierin heeft gestoken.

Het is een domper aangezien hier jaarlijks duizenden mensen naar toekomen, die nu allemaal naar Altenmarkt-Zauchensee zullen gaan.

Jammer genoeg is dit niet het enige evenement wat afgelast is, omdat Frau Holle te laat wakker geworden is. Wij kijken ook in spanning af wat er in Kitzbühel gaat gebeuren. Ook daar zit men met geknepen billen en dan doelen we op de Hahnenkamm rennen (van 19 tm 24 januari 2016) Dit houden we goed in de gaten de komende week.

We sluiten af met de beelden van vandaag en het heeft gesneeuwd!!!!

Brixental

Brixental

Foto van Skiwelt is gekomen via Karin Berentsen

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...