Eerste snelheidsovertreder moest zijn auto inleveren in Tirol

Autobahn

Eerste snelheidsovertreder moest zijn auto inleveren in Tirol: 179 km/u op de Inntal-snelweg

Sinds 1 maart kan de politie auto’s van snelheidsovertreders die met extreem hoge snelheden rijden in beslag nemen en deze vervolgens veilen. In Tirol moest een snelheidsovertreder afgelopen zaterdag zijn auto in ieder geval tijdelijk opgeven. Hij reed op de snelweg met een snelheid van 179 km/u.

Een 29-jarige is sinds zaterdag niet alleen zijn rijbewijs kwijt, maar ook zijn auto, althans voorlopig. Omstreeks 19.50 uur bevond hij zich op de A12 Inntalautobahn nabij Schönwies richting Innsbruck. De Oostenrijker werd door de politie geflitst met een extreem hoge snelheid van 179 km/u, oftewel 79 km/u boven de toegestane 100 km/u. Volgens de deelstaat Tirol was hij ook dronken.

Eerste auto inname in Tirol

In het kader van de wijziging van de verkeersregels die sinds afgelopen vrijdag van kracht zijn, kan de politie het voertuig ter plekke in beslag nemen als de snelheid boven de 70 km per uur buiten de lokale omgeving komt, en dat heeft de politie ook gedaan. Volgens de Tiroler Staatspolitie is dit het eerste geval in Tirol waarbij de auto van een snelheidsovertreder in beslag wordt genomen.

Er wordt nu een rapport ingediend bij de verantwoordelijke districtsautoriteit in Imst. Deze beslist vervolgens in de eerste plaats over de hoogte van de boete en in de tweede plaats over de vraag of er beslag wordt gelegd op zijn auto.

De nieuwe snelheidswet

Met deze wijziging van de Wegenverkeerswet (StVO) kunnen de auto’s van extreme snelheidsovertreders nu ter plekke in beslag worden genomen en vervolgens worden geveild. Het pakket maatregelen van het Ministerie van Verkeer en Klimaat is gericht op ernstige overtredingen en snelheidsovertredingen van meer dan 60 km per uur in de stad en 70 km per uur buiten de stad.

Ook in Wenen heeft op zijn minst een tijdelijke inbeslagname plaatsgevonden. Een 28-jarige snelheidsovertreder reed in het weekend, in de nacht, 114 km per uur waar 50 km per uur toegestaan was.

Jullie zijn gewaarschuwd!

Autobahn

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...