Eerste vakantieweken Oostenrijk verliepen goed

Saalbach topfoto

Eerste vakantieweken Oostenrijk verliepen goed. De bezettingsgraad in de skigebieden van Tirol en Salzbugerland  zijn hoog en dit zal zo blijven tot einde winterseizoen.

Met een bezettingsgraad van 80% doen de gebieden in Tirol en het Salzburgerland het goed aldus het Ministerie van Toerisme. In andere skigebieden  is de bezettingsgraad echter nog wat aan de lage kant. De langetermijntrend, die in Corona-tijden werd versterkt, is dat boekingen steeds vaker op zeer korte termijn worden gedaan.

Stijging aanvragen

In de afgelopen 7 dagen was 40% van de boekingen voor een aankomst binnen 4 tot 6 weken. De minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) ziet dat er momenteel nog steeds actief geboekt wordt voor februari en maart. Volgens de minister is men “op de beste weg naar herstel”. “Het winterseizoen moet dan ook leiden tot een zucht van verlichting vanwege de vakantieperiode en het hoge aandeel vaste gasten,” Aldus de minister.

Vooral de vraag vanuit Duitsland, de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavië is de afgelopen weken flink gestegen.

Voorjaarsvakantie

Komend weekend begint voor regio noord de voorjaarsvakantie, een week later volgt midden en zuid. In dezelfde week als midden en zuid Nederland vakantie hebben is ook België aan de beurt. Het kan dan op de zaterdagen druk worden op de wegen richting Oostenrijk.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Anderen lezen ook: Nederlandse wintersporters overschatten zichzelf

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...