Eerste Wintersport van Ger naar Söll 1978

Söll 1978

Söll 1978

Eerste Wintersport, op onze Facebookgroep van Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kregen we een leuke reactie van Ger den Reijer met ook nog eens nostalgische foto’s

“In 1978 wilden wij voor het eerst gaan wintersporten. Dus op naar het reisbureau want zo ging dat in die tijd. Ons werd een familie pension in Söll aangeraden: Greil.
Verdere tips: neem goede handschoenen mee en spuit je spijkerbroek waterdicht. Met onze auto reden we op zomerbanden naar Soll.

Hohe Salve 1978

In het dorp aangekomen zaten we op het eerste besneeuwde weggetje vast! Gelukkig duwden behulpzame inwoners van Söll ons in de goede richting. De volgende dag op naar de skiverhuur en skischool. De skilessen begonnen onder aan de berg en na 1 dag lachen gieren brullen kwamen we met sterke verhalen terug in het pension.
En met blaren! Skisokken hadden we niet en onze witte sportsokken waren niet echt geschikt.

De 3e lesdag mochten we met de 2-persoons stoeltjeslift naar boven. Op de Salvenmoos gingen de lessen verder. De 5e lesdag moest er afgeskied worden. Tijdens een grote feestavond in Hotel Post ontvingen we ons eerste ski diploma. Alle ski leraren kwamen daar dan ook!

Söll Urkunde

Söll skileskaart 1982

Daarna reden we op zaterdag met een spijker in onze kop terug naar huis. Uiteindelijk zijn we zo jaren teruggekomen in Söll. Na 5 jaar kregen we een uitnodiging om naar het VVV te komen. Daar kregen we uit handen van de burgemeester een oorkonde. En dat herhaalde zich na 10 jaar. Slechts één keer waren we er in de zomer dat was in het jaar 2000)”

Mochten meer mensen de eerste wintersport willen delen met ons uit welk skigebied dan ook in Oostenrijk dan ben je van harte welkom. Zeker historische foto’s zijn meer dan welkom. Wie volgt?

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht