Einde kunstsneeuw productie Salzburgerland?

Zell am See Sneeuwkanon
Zell am See Sneeuwkanon januari 2019

Kunstsneeuw. Terwijl de winter is begonnen en op veel plekken de sneeuwkanonnen een hoop kunstsneeuw produceren is er hierover veel ophef over ontstaan. Stopzetten van de kunstsneeuw productie is zelfs een optie.

De ophef is ontstaan bij het openbare ministerie van milieuzaken in Salzburgerland. Zij menen dat tientallen waterreservoirs die goedgekeurd en gebouwd zijn ten koste zijn gegaan van de natuur. Uiteraard verwerpen de ski- en liftindustrie dit fel.

Grenzen stellen

Genoeg is genoeg zei milieuadvocaat Gishild Schaufler er moeten grenzen gesteld worden of een einde aan gemaakt worden en doen met wat je hebt. De reden is een nieuw project in Zell am See. De Schmittenhöhebahnen pompen per seizoen zo’n 160.000 kubieke meter water van het meer naar de waterreservoirs voor de productie van kunstsneeuw, een kostenplaatje van ongeveer 5 miljoen euro. De situatie is vergelijkbaar in bijna alle grotere skigebieden van Salzburg.

Misschien is het dan wel zo dat niet alle gebieden met sneeuw bedekt kunnen worden, aldus Gishild Schaufler.

Het einde van kunstsneeuw?

Nee dit is absoluut uitgesloten volgens de kabelbaanindustrie en de hotelsector, Veronika Scheffer van de Zauchenseer Bergbahnen vindt de eis onrealistisch.

“Je kunt hier niet skiën zonder kunstsneeuw. Niet omdat we geen sneeuw hebben. Maar skiën is heel anders dan vroeger. Gasten willen maximaal comfort en veiligheid. En de hellingen moeten glad en schoon zijn.” Aldus Veronika Scheffer

Men gaat door

De productie van kunstsneeuw gaat gewoon door zeker met het naderen van de kerstvakantie. De kanonnen draaien op volle toeren voor voldoende sneeuw en een soepele start van het wintersportseizoen. De productie is nog belangrijker nu de winter even weg is, meer hierover in ons dagelijkse weerbericht.

Bron: Salzburg.orf.at

Banner Chalethuren Oostenrijk

Grote Banner Chalet Bramberg

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht