Einde lockdown wat zijn de regels voor de kinderen

Oostenrijk Skiën Kinderen Summit Travel

Ook zij mogen weer.

Einde lockdown wat zijn de regels voor de kinderen? De lockdown in Oostenrijk eindigt zoals beloofd na drie weken alleen niet voor ongevaccineerden. Maar waaraan moeten de kinderen voldoen. De laatste weken was dit wel één van de meest gestelde vragen waarop antwoord zouden willen geven.

Op 22 november ging de vierde lockdown in Oostenrijk in en deze zou drie weken duren. Er werd een belofte gedaan dat het ook drie weken ging duren en niet langer. De Lockdown kon verlengt worden als de opnames en IC bedden dermate hoog waren en niet daalde dan zou een verlenging noodzakelijk zijn geweest.

Toch hield de Oostenrijkse regering aan de belofte, zeker door de goede cijfers en er werd aangekondigd dat de lockdown eindigt op 12 december 2021. Voor de volwassenen is het bekend maar wat zijn dan de regels voor kinderen.

Regels voor kinderen

Het is voor alle ouders puzzelen zeker met kinderen van diverse leeftijden. Aangezien het zo goed als zeker is dat de wintersport in de kerstvakantie door kan gaan hebben de vakantiegangers met kinderen ook te maken met deze regels. Er zijn wel regionale verschillen.

  • Kinderen tot 12 jaar: Hoeven geen bewijs te overleggen.
    Een FFP2-masker is verplicht in het openbaar vervoer, skiliften en verschillende openbare gelegenheden voor iedereen van 6 jaar en ouder.
  • Kinderen 12 jaar en ouder: Bij binnenkomst geldt voor hen de 2,5G regel (gevaccineerd, hersteld of PCR-test).
    Voor toegang tot accommodaties, restaurants, skiliften enz. geldt de 2G regel.

Naast dit gelden voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder dezelfde regels als voor de volwassenen zoals het dragen van een FFP2 masker in afgesloten ruimtes. Voor de aankomende wintersport is het verplicht om een masker te dragen in de liften.

Kirchberg Ochsalm

Reizen naar Oostenrijk

De laatste tijd is er een hoop onrust ontstaan door aangepaste regels en de houdbaarheid van de QR code. Sommigen moeten een 3e (ook wel boosterprik) halen anderen met het Janssen-vaccin hopen dat zij snel een 2e prik kunnen krijgen.

“Getest”

Je hebt een PCR test nodig die niet ouder is dan 72 uur. Kinderen ouder dan 12 jaar moeten ook een PCR test ondergaan. De test moet worden bevestigd door een erkende instantie (zoals een apotheek, een teststraat). Een antigeentest geeft vanaf 22 november niet langer recht op toegang tot het land.

“Volledig gevaccineerd”

Dubbele vaccinatie: geldig gedurende 270 dagen vanaf de datum van de tweede vaccinatie of vanaf een volgende vaccinatie. Tussen de tweede en de derde vaccinatie moeten ten minste 120 dagen liggen en tussen de eerste en de tweede vaccinatie moeten ten minste 14 dagen liggen.

Eenmalige vaccinatie: Voor Johnson & Johnson is de geldigheidsduur 270 dagen vanaf de 22e dag na de vaccinatie. Een eerste vaccinatie met een vaccin dat twee doses geeft, is niet voldoende.

Indien herstelde personen worden gevaccineerd, is de eerste dosis geldig gedurende 270 dagen vanaf de datum van vaccinatie.

Met een Janssen-vaccin kan je gewoon naar Oostenrijk dit vaccin is voor het inreizen nog steeds 270 dagen geldig. ECHTER geldt vanaf 3 januari 2022: 1 dosis van het Janssen-vaccin niet meer als volledige vaccinatie binnen Oostenrijk.

Genezen”

Een doorgemaakte besmetting met corona geeft recht op toegang tot het land gedurende 180 dagen vanaf de datum van herstel. Het bewijs is een certificaat van herstel, een medische bevestiging van deze infectie (moet worden bevestigd door een PCR-test) of een certificaat van isolatie.

We begrijpen dat het met de regeling voor kinderen uit Nederland en België nog steeds niet duidelijk is. Zeker als de kinderen nu net voor de vakantie of zelfs in de vakantie 12 jaar worden. Deze vragen hebben we inmiddels uitgezet en hopen daar antwoord op te krijgen. Zodra we daar nieuws over hebben komen we daarover zo spoedig mogelijk in de lucht.

Alle maatregelen zijn te lezen op sozialministerium.at, nederlandwereldwijd.nl. Lees ook onze liveblog.

Bron: oehv.at

Ski Outlet Logo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...