Eindelijk echte sneeuw in de skigebieden

Eindelijk echte sneeuw in de skigebieden

De decembermaand was een rampmaand voor de wintersportgebieden, er was sneeuw gevallen in november maar dat was niet opgewassen tegen de (veel) te hoge temperaturen in december. Gelukkig kon op den duur de sneeuwkanonnen aan, maar een groen landschap met witte banen was niet het ideaal beeld van een wintersport.

Maar gelukkig is er sinds de jaarwisseling een hoop veranderd, het werd kouder en de kunstsneeuwproductie kon op volle toeren draaien met als kers op de taart veel sneeuwval.

Het begon allemaal in Frankrijk en Zwitserland plus een stukje Italië, maar na mate de week vorderde ging het richting het Oosten en met een Noordstau kreeg ook de rest van Oostenrijk mooie sneeuwval te verwerken. Iedereen blij natuurlijk en een redding voor de skigebieden die het toch wel moeilijk hadden.

De hoeveelheid wat er nu is gevallen en nog valt zal bij heel veel mensen, die de komende dagen richting Oostenrijk gaan, een hoop blijdschap met zich mee brengen, zeker na de verhalen en beelden van december.

Er is in sommige plekken in Oostenrijk zo veel gevallen dat de kleuters van Warth-Schröcken een hoop plezier hebben in de sneeuw nadat er al een meter sneeuw is gevallen. En dat zal de komende tijd nog stijgen.

Ook op Instagram zijn leuke foto’s te vinden van blije mensen in de sneeuw.

Zo zagen we een mooie foto vanuit Saalbach Hinterglemm, ook hier is men gezegend met een mooie dump. Ook dat was nodig aangezien ook hier alles groen was met witte banen, waarbij men ook nog eens miljoenen heeft geïnvesteerd in de samenwerking met Fieberbrunn.

Saalbach 13-9-2015 Kniehoogte

© Saalbach Hinterglemm Instagram

De winter is echt begonnen, hopelijk zal het geregeld gaan sneeuwen, onze weerman zal jullie regelmatig op de hoogte brengen. Ook foto’s vanuit de skigebieden zijn welkom, dus stuur ze door via de e-mail, twitter of facebook, bij voorbaat dank.

Nog even een klein uitstapje naar het meest dichtbij gelegen gebied. De decembermaand was ook een ramp voor het middelgebergte in Duitsland. Niet alleen voor de Harz maar ook alles rond Winterberg zat in een depressie. Net als in de rest van Europa veel te warm en aangezien het skigebied laag ligt (860m als hoogste punt waar de meeste gebieden in Oostenrijk net beginnen) kon zelfs de productie van kunstsneeuw niet beginnen.

Dit is gelukkig ook voorbij en vanaf afgelopen dinsdag is het ook daar koud met de nodige sneeuwval, door dit alles kon men ook de productie van kunstsneeuw starten en zullen de eerste liften dit weekend open gaan.

De actuele sneeuwhoogte van het gebied is hier te vinden.

Op de berg rond Winterberg zal er de komende dagen zo’n 20 a 30 cm aan sneeuw vallen waarbij de komende dagen de temperatuur niet boven de 0 graden uit zal komen. Ook de vooruitzichten zijn zeer gunstig volgens de weerkundigen in het gebied. Door dit alles en de start van het produceren van kunstsneeuw wil men zaterdag of op zijn laatst zondagmorgen 70 liften openen zodat er eindelijk geskied kan worden. Tevens is men druk doende om de ca. 100km aan loipes klaar te maken.

Ook hier ziet het er zeer goed uit.

Hier nog een filmpje over de huidige omstandigheden in en om Winterberg.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...