Eindelijk sneeuw op komst

Eindelijk sneeuw op komst

Verse sneeuw is toch wel een wens in menig skigebied. Hoeveel gaat er de komende dagen vallen?

Het beeld is inmiddels bekend, op de toppen is het wit en in de dalen groen. Skiën tot in het dal is vaak wel mogelijk maar skiën met een groen achtergrond is niet wat je wil. Maar dat gaat de komende tijd veranderen. Vandaag is het nog wachten tot Frau Holle eindelijk weer langs komt en de kussens gaat uitschudden. Het is een overgangsdag naar kouder weer met sneeuw.

Het wordt een dag met mist wat lokaal zeer hardnekkig kan zijn maar ook met bewolking. Daar waar de dag begint zonder mist is de zon te zien. De bewolking zal in de loop van de dag dikker worden waaruit vanaf de middag van Vorarlberg tot Karinthië ook enkele buien kan vallen. Met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1400m zal hier de eerste sneeuw gaan vallen en dat is alweer een tijdje geleden.

De wind is krachtig en komt uit het zuidoosten tot zuidwesten. Aan de noordkant is het wat föhnig. Maximum ligt tussen de 3 en 11 graden.

Morgen krijgen de skigebieden eindelijk weer sneeuw dankzij een koufront die vanuit het westen het land binnen trekt. De sneeuwgrens daalt naar 600 tot 1000 meter. De grootste hoeveelheid sneeuw lijkt in de vroege ochtend te vallen. In de middag zijn er ook droge periodes met zon te verwachten. Hoeveel sneeuw er uiteindelijk zal gaan vallen is nog niet duidelijk, daarover morgen meer.

Maximum ligt vandaag met een matige tot krachtige wind uit het west draaiend naar het noordwesten tussen de 3 en 9 graden.

Verdere trend

Dinsdag nog sneeuw aan de noordkant van de Alpen met een harde wind uit het westen tot noordwesten. De sneeuwgrens ligt rond de 500 meter. In de loop van de middag zal het hier langzaam aan rustiger worden met zonnige periodes. Verder naar het oosten en zuiden overheerst de zon maar niet geheel onbewolkt. Maximum ligt tussen de 0 tot 8 graden.

Woensdag neerslag in het westen tot het westen van Neder-Oostenrijk met een tijdelijk wat hogere sneeuwgrens. Deze zal dan rond de 1500 meter komen te liggen. In het oosten en zuiden blijft het droog met zonnige perioden. Maximum ligt tussen de 4 en 12 graden. Ook donderdag meer sneeuw zoals het er nu uitziet.

Hoe alles verder gaat verlopen morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×