Eindelijk warmer weer

Eindelijk warmer weer
Gisteren brak op veel plaatsen geregeld de zon weer door en steeg de temperatuur naar iets normalere waarden. Vanaf vandaag wordt het eindelijk echt warmer weer, de 20 graden wordt weer dagelijks gehaald. Nog warmer wordt het vanaf zondag als het zelfs 25 graden kan worden!

Vanmorgen wisselen vriendelijke wolkenvelden en zon elkaar af. Daarbij is het overal droog en stijgt de temperatuur nog voor het middaguur over de 15 graden. Vanmiddag ontstaan stapelwolken, deze stapelwolken smeren uit en de zon krijgt het her en der moeilijk. Ondanks weinig zon vanmiddag kan het 18 tot 21 graden worden.

Morgen krijgt de zon iets meer ruimte, vooral in het Salzburgerland en Tirol. Hier vinden we ook de hoogste maximumtemperaturen; tot 24 graden! Aan de zuidkant ontstaan in de loop van de dag enkele buien, vooral in Karinthië met onweer of hagel. Overal wordt het 20 graden of warmer, tijdens buien komt het kwik lager uit.


Zondag is het overal een stuk stabieler en zonniger, de temperatuur gaat rap omhoog! In de noordelijke deelstaten wordt het 25 tot lokaal 28 graden. Voor het eerst komt de temperatuur dit jaar boven de 25 graden uit! Ook maandag is het vergelijkbaar warm, maar zullen enkele onweersbuien aan vooral de zuidkant ontstaan. Ook de rest van de week blijft het zomers warm, maar met dagelijks (onweers)buien.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Cityhouse Flipside Groot Banner

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...