Maandag eindelijk weer sneeuwval

Het landschap in Oostenrijk wordt groener en groener, maar eindelijk wordt er weer sneeuwval verwacht!

Maandag eindelijk weer sneeuwval
Gisteren stond er een stormachtige wind in de bergen. Op de foto hierboven zien we de windzak ook strak staan, een teken van veel wind. Maar wat we ook zien is een steeds groener wordend landschap. Maar eindelijk wordt er weer sneeuwval verwacht.

Vandaag nog niet. Een tussen hogedrukgebied zorgt voor rustiger weer. Deze ochtend hangt er in enkele dalen nevel en mist, die lange tijd hardnekkig kan blijven. Maar op de meeste plaatsen, en boven de mist en lage bewolking, schijnt de zon uitbundig. Uiteindelijk breekt ook de zon door in de mistige dalen. Hierdoor verloopt de middag overal zonovergoten. Slechts af en toe trekken er wat dunne sluierwolken over maar de zon blijft hier perfect doorheen schijnen. Het wordt op 1500 meter een graad of 6 á 7 en in de dalen opnieuw ~10 graden.

Vanavond en vannacht is het opnieuw helder en koelt het hard af. In de meeste dalen kan het een graadje gaan vriezen. Ook is wat mist of nevel mogelijk.

Morgen volgt opnieuw een prachtige zonnige dag. Wel trekken er meer dunne sluierwolken over die het de zon soms wat moeilijker kunnen maken. Ook wordt het een fractie milder met op 500 meter een graad of 8. Zondag verandert er eerst nog niet veel, al raakt het later op de dag bewolkt. Tegen de avond volgt uiteindelijk regen en uiteindelijk gelukkig weer sneeuwval.

In de nacht naar maandag en maandag overdag trekt een koufront van west naar oost over. Het wordt duidelijker frisser in Oostenrijk. En eindelijk verwachten we weer sneeuwval. Eerst valt de neerslag pas boven de 1500 meter als sneeuw, maar al snel zakt de sneeuwgrens tijdens de ochtend naar 1000 meter.


Tot maandagavond valt er op de meeste plaatsen 15 tot 20 centimeter sneeuw. Regionaal is zelfs 25 of lokaal zelfs 30 centimeter mogelijk. Een mooi begin!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...