Eisriesenwelt weer open na dodelijk ongeluk

Eisriesenwelt Werfen

Eisriesenwelt weer open na dodelijk ongeluk. Op 1 augustus 2020 gaat men weer open!

Afgelopen week hebben we jullie nog bericht over Eisriesenwelt. Dat deden we alleen maar om te laten zien hoe mooi het hier is en wellicht om het ook eens op de agenda in de vakantie te zetten. Op dat moment was Eisriesenwelt nog dicht. De reden was niet zo leuk, een week of drie geleden heeft daar een dodelijk ongeluk plaats gevonden.

Het dodelijke ongeval vond plaats in de late ochtend van 12 juli. Ongeveer 400 meter boven de ingang van de ijsgrot was een rotsblok van ongeveer één tot twee kubieke meter losgekomen van de muur als gevolg van de zware regenval de dag ervoor. Het blok viel en viel in veel kleinere delen uiteen. Het pad werd geraakt door stenen over een breedte van 100 meter. Het pad is grotendeels bedekt met de rotsgalerijen, maar een paar stukken vielen op het onbeschermde gedeelte dat voorheen als veilig werd beschouwd.

Een 14-jarige bezoeker werd geraakt door een steen van ongeveer 25 kg op het bovenlichaam en raakte zo zwaar gewond dat hij stierf op de plaats van het ongeval. Een 19-jarige werd ook geraakt en gewond door een steen op het been. Hij kon het ziekenhuis echter na korte tijd verlaten.

Op de plek waar de rotsen/stenen naar beneden kwamen is nu een beschermend netwerk opgehangen dat 5 meter hoog is en 42 meter breed is. Deze constructie moet nu de veiligheid waarborgen voor de bezoekers.

Eisriesenwelt had de verwachting dat het langer gesloten zou blijven maar de werkzaamheden verliepen voorspoedig.

Eisriesenwelt

Het gebied boven het pad van waar de stenen en rotsen naar beneden zijn gekomen is minutieus onderzocht, met een drone. Vervolgens zijn er simulatiemodellen gemaakt en daaruit zijn beveiligingsmaatregelen genomen. Het netwerk dat nu tegen de berg is aangebouwd is verankert met boorankers die tot wel 6 meter diep in de rotsen zit. Hierdoor kunnen stenen en rotsen van een groter formaat worden tegen gehouden.

Op de lange termijn denkt Eisriesenwelt aan veranderingen zoals een lawinegalerij, nieuwe tunnels maar voor nu is het risico geweken.

Het seizoen bij de ijsgrot duurt tot de nationale feestdag op 26 oktober.

Bron SN

Eisriesenwelt Werfen

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht