Eisriesenwelt Werfen Helen doet verslag

Eisriesenwelt

Eisriesenwelt Werfen Helen doet verslag

Helen schrijft wel vaker een recensie voor FANtastisch Oostenrijk. Ze was in een recent verleden met de familie naar Eisriesenwelt in Werfen gegaan. Daar hadden we zelf recentelijk al eens over geschreven en vroegen juist aan onze volgers om een mooie update. Helen heeft daar gehoor aan gegeven.

“Afgelopen jaar zaten we in regio Dachstein-West en om precies te zijn in het Lammertal. Wellicht vertel ik daar later ook nog wat over maar ik wil jullie vertellen over onze trip naar de Eisriesenwelt in Werfen.

Al meer dan eens kwam ik in het verleden langs Werfen op weg naar Salzburg. Ook heb ik al eerder Fortress Hohen Werfen bezocht maar de Eisriesenwelt hadden we nog niet bezocht en stond zeker wel op mijn lijstje. Vanuit ons verblijf was het ongeveer 45 minuten rijden, prima te doen dus!

Eisriesenwelt Werfen

Gezien het mindere weer vandaag (afgelopen week) leek een ijsgrot bezoeken ook een prima activiteit.Uiteindelijk bleek het wel een iets grotere onderneming dan van te voren bedacht…. Aangekomen in Werfen is het eerst al een flink stukje omhoog met de auto, prachtige uitzichten op het fortress onderweg trouwens.
Aangekomen op de parkeerplaats is het een kort stukje naar de ingang. Wij waren trouwens 66,- euro kwijt voor 2 volwassenen, 2 kinderen en 1 gratis peuter.

Na de kassa komt het eerste klimmetje van 20min. Onze zoon van 8 liep gemakkelijk mee maar we hebben er ook één van 5 en die had wel wat motivatie nodig. Het is dan ook een steil stukje grindpad.

Eisriesenwelt Werfen

Aangekomen bij de lift was het wel even wachten. Er gaan 18 personen per keer in en we waren niet bepaald de enige met dit idee vandaag.
De lift gaat echt gigantisch steil omhoog, en duurt 3 minuten. Er is ook een wandelpad, echter ik zou me hier nooit aan wagen.

Boven aangekomen is het nog een stevig stukje naar de ingang van de grot. Wel heb je onderweg prachtige uitzichten en zeker met de wolken vandaag was het een waar theater om naar te kijken.

Bij de ingang van de grot heb je net als bij de kassa en de lift, wc’s, gelukkig maar want we hebben er een peuter bij die net zindelijk is dus we bezochten ze ook allemaal én ze waren keurig schoon.
Bij de grot worden twee rijen gemaakt. Zodoende kun je gebruik maken van een Duitstalige of Engelstalige begeleiding.

Eisriesenwelt Werfen

We moesten nog 15 minuten wachten voor we naar binnen mochten. Per gezin krijg je één petroleum lamp mee want in de grot is geen licht. De temperatuur is rond de 0 graden (in de zomer) en uiteraard geen zon , je moet dus wel letten op passende kleding en schoeisel.

Toen de deur van de grot open ging kwam er een enorme (koude) windvlaag uit. Hierover werd uitgelegd dat dit komt door het verschil in koude lucht binnen en warme lucht buiten. Dat was één van de vele dingen die verteld werden.

In de grot hebben wij ruim 1400 stappen gezet en een hoogte van 143 meter geklommen……. Lees, dat was een behoorlijke klim!  Het is het meer dan waard overigens want wij vonden het echt prachtig en zeker bijzonder. Door de koude lucht en de zachte vlammen van de lampen hangt er een mystieke sfeer. Telkens doemt er ineens weer een prachtige ijsformatie op. Helaas is foto’s maken verboden en daar wordt ook echt wat van gezegd.
De totale tocht duurde ongeveer vijf kwartier.

Eisriesenwelt Werfen

Wij zijn blij dat we de ijsgrot eindelijk hebben gezien maar zeg er wel bij dat je conditie en mobiliteit in orde moeten zijn. En met kleine kinderen is het wel goed even te bedenken of deze hier al wel geschikt voor zijn. Onze jongste ging in de rugdrager mee en zonder de rugdrager had ze dit echt nog niet aangekund.

Al met al dus zeker een aanrader. Dus als je een keer in de buurt bent zou ik de Eisriesenwelt in Werfen zeker eens bezoeken.”

Groetjes
Helen de Viet

Eisriesenwelt Werfen

Eisriesenwelt Werfen

Chaletnl-banner-900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...