Elfjarige meisje ernstig gewond op Stubaier Gletsjer

Stubaier Gletsjer Daunferner

Elfjarige meisje ernstig gewond op Stubaier Gletsjer

Het skiseizoen is nog maar net van start en er worden weer de eerste zware ongelukken vermeld.

Een onbekende man is maandag uit de sleeplift op de Stubaier Gletsjer gevallen en nam een ​​elfjarig meisje mee. Deze botste op haar beurt tegen een andere liftgebruiker.

Maandagmiddag heeft op de Stubaier Gletsjer een ongeval plaatsgevonden waarbij meerdere mensen betrokken waren. Een onbekende skiër verloor zijn evenwicht op de sleeplift “Daunscharte” en gleed over het steile lifttraject naar beneden in het dal. Daarbij raakte hij een elfjarig meisje uit Polen, dat ook in de lift zat. Het kind viel en vervolgens gleed hij ongecontroleerd met zijn hoofd naar beneden langs de liftroute en botste tegen een 24-jarige Duitser die ook van de lift gebruik maakte.

Terwijl de Duitse zijwaarts uit de sleeplift viel, kwam de elfjarige uiteindelijk vlak voor de derde liftsteun uiteindelijk zelfstandig tot stilstand.

Door de val liep zij ernstige verwondingen op aan haar rug en dijbeen en werd per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

De persoon die het ongeval heeft veroorzaakt is nog niet geïdentificeerd. Daarom wordt hij en eventuele getuigen van het ongeval verzocht contact op te nemen met het politiebureau Neustift im Stubaital op 059133-7119.

Stubaier Gletsjer vanuit het dal gezien

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...