Elke dag vallen er buien

Elke dag vallen er buien

Vandaag ligt een lagedrukgebied met de kern boven Polen, aan de westflank hiervan bevindt zich vochtige lucht. Zo ook over Oostenrijk waar vooral aan de noordkant vrijwel de hele dag regenbuien blijven vallen. Droger is het rondom de hoofdkam en net te zuiden daarvan, maar ook richting de Sloveense bergen ontstaan vandaag enkele pittige buien. De zwaarste buien vallen vandaag in Voralberg en Oost-Tirol, de minste in het Burgenland tegen Hongarije aan. Daarbij zijn de temperaturen aan de wat magere kant met 13 tot 16 graden. Lokaal weet het met voldoende zon zelfs nog 17 graden te worden.

Morgen zijn er duidelijk minder buien, maar tijdens de ochtend ligt er nog wel een buiensysteem vanuit Bayern dwars door Oostenrijk richting Slovenië. Rondom de hoofdkam vallen vooral deze ochtend de zwaarste regenbuien, daarbij kan vanaf 1900 meter ook sneeuw vallen. Tijdens de middag storten de meeste buien in als drogere lucht Oostenrijk bereikt, maar juist in Vorarlberg volgen dan nieuwe buien. Met meer ruimte voor de zon stijgt de temperatuur ook weer, uiteindelijk wordt het 16 tot 21 graden. Dit zijn waarden die rondom midden mei vrij normaal zijn.

Zaterdagochtend vallen er opnieuw buien in Vorarlberg en Tirol, terwijl een groot deel van Oostenrijk juist zonnig start. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken welke verspreid opnieuw zullen uitgroeien tot buien. Daarbij stijgt ook de kans op een klap onweer of wat hagel. Middagtemperatuur kom uit rond de 18 graden. Zondag volgt een kopie van de zaterdag.

De nieuwe week brengt geen weersverbetering. Vanuit het westen blijven buiengebieden Oostenrijk bereiken. Gelukkig is het niet heel koud want dagelijks stijgt het kwik naar 16 tot 22 graden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht