Ellmau afscheid van het treintje 6 april 2015

Ellmau treintje

Ellmau afscheid van het treintje 6 april 2015

Het is al weer 7 jaar geleden dat we afscheid hebben genomen van een zeer karakteristieke lift voor Ellmau. Het treintje van Ellmau.

Op de laatste dag dat dit treintje in bedrijf was hebben we voor de allerlaatste keer een ritje met deze lift gemaakt. Tientallen jaren had de trein dienst gedaan maar er moest wat mooiers en comfortabelers voor in de plaats komen. Ook zouden dan de rijen in het hoogseizoen tot het verleden behoren.

Vandaag is het exact 7 jaar geleden dat de trein voor de allerlaatste keer in werking was en wij waren erbij.

Bekijk de video van deze dag waarbij we het afscheid van de trein centraal hebben gesteld. Ook werd er afscheid genomen van een andere lift… welke dat is kun je zien in onderstaande video update.

Dit was het paasweekend van 2015 waarbij het ongelofelijk winters was. Een mooi afscheid was het in de sneeuw. Een aantal dagen eerder was het kaiserwetter en dit was hoogstwaarschijnlijk ook de laatste dag dat de zon uitbundig op de lift heeft geschenen. Wij hebben de rit bijna helemaal opgenomen. Nostalgische beelden voor de mensen die er jaar in jaar uit in hebben gezeten.

Ellmau treintje

Overigens één van de treintjes is nog steeds te zien boven op de berg van het Hartkaiser bergstation maar dat wisten jullie vast wel toch? Hieronder nog wat foto’s van 1 dag later…. men begon meteen de trein af te breken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...