Ellmau Ranhartlift wordt vervangen door stoeltjeslift

SkiWelt Ranhartlift Ellmau

Ellmau Ranhartlift

Op skiresort.at kwamen we een nieuwtje tegen (Stef Drost gaf ons ook deze tip) We hebben in het verleden wel eens geschreven over vergeten pistes. Dat zijn pistes die wij niet vergeten want het zijn soms echt fantastische pistes. De reden dat de mensen deze pistes vaak links laten liggen komt omdat de liftverbinding nu niet echt een makkelijke is. Het gaat dan voornamelijk om sleepliften. In Ellmau had je er tot een jaar of 20 geleden heel veel. Er zijn er al een aantal omgebouwd tot stoeltjeslift. Bijvoorbeeld de Köglbahn en de Almbahn. Maar de Schmittalmlift en de Ranhartlift bleven maar sleepliften. Daar gaat verandering in komen.

In de planning voor 2021 is opgenomen de Ranhartlift (helaas nog niet de schmittalmlift) te gaan vervangen door een 6 persoonsstoeltjes lift. De 2 pistes die daar lopen zullen zeker beter benut worden dan de voorgaande jaren.

Hoe deze 2 pistes eruit zien dat hebben we nog een aantal jaren geleden opgenomen. Herkennen jullie de pistes?

Type 6-persoons hogesnelheidsstoeltjeslift (koppelbaar) met zitverwarming
Fabrikant ???
Dalstation 1.155 meter
Bergstation 1.550 meter
Lengte 1.400 m
Hoogteverschil 395 m
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 2.600 pers./uur
Reistijd 4.20 minuten

Wilder Kaiser Ellmau

De lift staat gepland voor 2021 om te gaan bouwen. Echt zekerheid hebben we als ze echt gaan beginnen. Juist door Corona kan het zijn dat eea een jaar wordt opgeschoven. Dat is al in andere gebieden aan de orde. Of dit ook hier gaat gebeuren? We houden jullie op de hoogte.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Haus Steiner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht