Wenen beeïndigd per 3 mei de harde lockdown

Burgermeester van Wenen Michael Ludwig (SPÖ) via tt.com © ROLAND SCHLAGER

Wenen beëindigd per 3 mei de harde lockdown dit na overleg tussen burgemeester Michael Ludwig en deskundigen, maar er wordt wel gemaand tot voorzichtigheid. Hiermee volgt men het voorbeeld van het Burgenland.

Op 3 mei kunnen winkeliers, vrijetijdszaken, dienstverleners en musea onder strikte maatregelen in Wenen weer open, ook de mondkapjes plicht in openbare ruimten komt te vervallen. Dit betekent dat alles weer open mag behalve restaurants, de restaurants moeten nog de deuren gesloten houden. De openingsstappen gaan wel gepaard met tests.

Met het eindigen van de strenge lockdown slaat Wenen dezelfde weg in als Neder-Oostenrijk en Burgerland die een week geleden uit de lockdown ging. De drie deelstaten hadden op 1 april gezamenlijk een “paasvergrendeling” opgelegd en deze is later verlengd tot 18 april. Wenen en Neder-Oostenrijk verlengde deze lockdown opnieuw tot 2 mei waarbij de scholen per 26 april weer open gingen. Burgerland ging op 19 april weer uit de lockdown.

Voorzichtigheid

Na een consultatieronde waaraan ziekenhuisartsen en specialisten uit de verpleegkunde deelnamen werd duidelijk dat de maatregelen blijkbaar werken en dat de situatie in de ziekenhuizen niet meer zo gespannen is als drie weken geleden: “Samenvattend kan men zeggen dat het beter is geworden.” Maar, waarschuwde hij, het lag nog steeds boven het kritieke niveau van 33 procent coronapatiënten op intensive care-afdelingen. ‘We zijn nog ver verwijderd van waar we zouden moeten zijn.’

Hierdoor is deze stap mogelijk maar deed Ludwig echter ook een beroep op de Weners om “verantwoordelijkheid te nemen” en bleef om voorzichtigheid vragen. Het risico bestaat dat mensen van vreugde over de versoepeling onzorgvuldig worden.

Zie ook ons liveblog.

Bron: tt.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...