Enkele buien, morgen veel zon en winter in hooggebergte

Enkele buien, morgen veel zon en winter in hooggebergte

De west stroming voert nog altijd onstabiele en soms turbulente lucht, hierdoor blijft het vrij wisselvallig herfstweer. Gelukkig is de bovenlucht wel relatief koel waardoor de vorstgrens vaak onder de 2000 meter ligt.

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, in een enkel dal komt ook lage bewolking of mist voor. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en volgen er verspreid over Oostenrijk enkele buien. De sneeuwgrens pendelt daarbij tussen 1200 en 1700 meter. In de dalen is het veelal maximaal 7 tot 11 graden, een frisse dag dus.

Vanavond clusteren enkele buien samen en gaat het vooral enige tijd sneeuwen vanaf 1200 meter in de Hohe-Tauern en later Karinthië. Hier kan met gemak 10 tot 20 centimeter verse sneeuw bij vallen. In de dalen blijft het helaas bij regen. Later tijdens de nacht wordt het overal droog en komen brede opklaringen voor. Hierdoor kan het een graadje vriezen.

Morgen start de dag met veel zon, al komt in sommige dalen ook mist en nevel voor. Soms kan de mist en nevel hardnekkig zijn. In de loop van de dag lost dit op, maar in de bergen schijnt vrijwel de hele dag de zon. Met niet al teveel wind en -2 op 2000 meter is het een perfecte skidag op de gletsjers.

Ook donderdag is het lange tijd vriendelijk weer, maar de bewolking neemt in de loop van de dag snel toe. Halverwege de middag begint het te regenen en sneeuwen in Vorarlberg en later Tirol. De sneeuwgrens ligt daarbij rond 1700 meter. Tijdens de avond en nacht valt geregeld regen en sneeuw vanaf 1200-1600 meter.

Vrijdag lijkt de bewolking de overhand te houden en valt geregeld wat regen of sneeuw vanaf 1300-1600 meter. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Ook het weekend verloopt wisselvallig en winters vanaf zeker 2000 meter.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×