Een weekend met enkele onweersbuien

Een weekend met enkele onweersbuien

Vandaag start de dag zoals de hele week eigenlijk al met opnieuw veel ruimte voor de zon. De temperatuur loopt vlot op en komt vanmiddag uit op waarden tussen de 24 en 27 graden. Ondertussen neemt de bewolking in het westen verder toe en later vanmiddag ontstaan er enkele onweersbuien in Vorarlberg en Tirol. Met name ten noorden van het Inntal kunnen de onweersbuien pittig uitpakken met hagel en wateroverlast. Elders in Oostenrijk blijft het droog en aan de zuidkant zoals in Karinthië zonnig.

Morgen is het op meer plaatsen geen mooi nazomerweer meer. Wolkenvelden en korte zonnige momenten wisselen elkaar af, alleen aan de zuidkant schijnt opnieuw de zon langere tijd. Met name tijdens de middag trekken nieuwe onweersbuien over het land. De buien kunnen vooral rondom het Salzburgerland pittig uitpakken. Tussen de buien door staat er maar weinig wind en wordt het toch nog 22 tot 26 graden. Dankzij de hoge luchtvochtigheid is het vrij drukkend en benauwd.

Ook zondag kunnen er gemakkelijk enkele onweersbuien ontstaan. De focus van de buien komt meer op de zuidkant te liggen waar lokaal sprake is van wateroverlast. Aan de noordkant is het rustiger geworden met geregeld ruimte voor de zon. De temperatuur ligt tussen de 21 en 25 graden.


Na het weekend draait de stroming weer naar het zuiden. Hierdoor wordt weer warmere lucht aangevoerd richting Oostenrijk. Met steeds vaker de zon erbij stijgt de temperatuur dinsdag naar ruim 25 tot 27 graden. Wel neemt vanaf woensdag de onstabiliteit met nieuwe enkele onweersbuien toe.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Werken in Oostenrijk banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht