Enorm lawinegevaar in Tirol door nieuw sneeuwfront

Enorm lawinegevaar in Tirol door nieuw sneeuwfront

Ter illustratie.

Enorm lawinegevaar in Tirol door nieuw sneeuwfront. Er is al een hoop sneeuw gevallen en meer sneeuw is onderweg.

Mevrouw Holle heeft ervoor gezorgd dat Oostenrijk in een witte deken is gehuld. Grote hoeveelheden sneeuw zijn er inmiddels gevallen zelfs tot in de dalen. Vanaf zaterdag viel in het noordwesten van Oostenrijk al 60 tot zelfs één meter sneeuw.

Goed nieuws voor de wintersporters, voor de lokalen minder goed nieuws.

Meer sneeuw komt er dus aan zoals te lezen is in ons dagelijks weerbericht. Vanavond trekt een nieuwe sneeuwdepressie Vorarlberg binnen. Tijdens de nacht volgen ook nieuwe sneeuwbuien in Tirol.

Lawinegevaar 4

Door de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen is de situatie volgens de lawinewaarschuwingsdienst van de deelstaat Tirol kritiek.  Het nieuwe sneeuwfront verhoogde echter ook het lawinegevaar.

“Het gevaar betreft vooral ade sneeuwsportterreinen. Naarmate de sneeuwval toeneemt, zijn er steeds meer spontane lawines te verwachten, vooral in de loop van de nacht” aldus de lawinewaarschuwingsdienst.

De verse sneeuw en de ophopingen van stuifsneeuw die daar het gevolg van zijn, kunnen heel gemakkelijk boven de boomgrens tot een lawine komen. Voorzichtigheid is ook geboden in de buurt van de boomgrens.

Ook kunnen lawines in oude sneeuw ontstaan, dergelijke gevaarlijke plekken bevinden zich op steile hellingen boven ongeveer 2400 meter.

“De omstandigheden buiten de pistes blijven kritiek”, aldus de lawinewaarschuwingsdienst.

Het gevaar op een lawine wordt geclassificeerd als “Groot (niveau 4)” in de Silvretta-regio, in de westelijke Verwall groep, de westelijke Lechtaler Alpen en in de Allgäuer Alpen. Ook ten noorden van Innsbruck en met name in het Miemingergebergte en in het westen van Karwendel is uiterste voorzichtigheid geboden.

De rest van Tirol is het gevaar op lawines aanzienlijk (niveau 3) maar ook hier moet men het gevaar op een lawine niet onderschatten.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×