Enorm zacht, erg zonnig en veel wind

WEERBERICHT: ENORM ZACHT, ERG ZONNIG EN VEEL WIND

Het weer houdt zich niet aan het jaargetijde. We zitten begin februari, maar we hebben het weer van eind maart. Veel te zacht, zo goed als geen sneeuw en zonnig. Een warmbloedig hogedrukgebied met de kern boven Spanje voert sub-tropische lucht richting west Europa. De lucht is afkomstig van het midden van de Atlantische Oceaan ten zuidwesten van de Azoren. Het water is daar ronde de 19°C en de lucht temperatuur rond de 22°C. Onderweg koelt het wel enigszins af, omdat het over koeler water gevoerd wordt. Maar de lucht blijft zacht. Voordeel is wel dat er veel zon waar te nemen is. De details:

ZATERDAG:

De zon schijnt uitbundig, maar in het noordoosten kunnen ook wolkenvelden over drijven. Heel misschien kan hier een drup regen uit vallen. Ook aan de noordkant kan hier en daar een wolkenveld voorkomen. De vorstgrens ligt rond de 1900-2000 meter. Op 1600 meter is het in de vrije atmosfeer rond +4°C. Er staat veel wind uit het westen tot noordwesten. Op de Alpentoppen kan het stormen met windstoten van 100 KMH, maar ook in de lager gelegen delen is het erg winderig. De maxima liggen nabij de +11°C.

ZONDAG:

De wind doet er nog een tandje bij. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen dicht bij elkaar en dat betekent veel wind. Voor de rest is het blijvend zacht. Ook is er meer bewolking. De beste kansen op een zonnestraal maken Vorarlberg en Karinthië, maar ook in de rest van het land kan de zon goed doorkomen. In het uiterste noordoosten kan er in de ochtend een regenbui naar beneden komen. Ook Salzburgerland en Steiermark zijn daar gevoelig voor. De maxima liggen tussen de 10°C en 15°C. De vorstgrens kruipt tot boven de 2000 meter.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Dit is echt voor een weerman de makkelijkste pluim. Het blijft tot en met vrijdag veel te zacht en op maandag kan er wel eens een flinke regenbui vallen met een nog verder stijgende sneeuwvalgrens. Er zit nauwelijks spreiding in de pluim en de dag en nacht temperaturen liggen heel dicht bij elkaar. Het is sneu, maar ook de nachtvorst gaat eruit. Allemaal door die enorm zachte lucht vanaf de oceaan. Maar er is modelgefluister … en als je goed luistert, dan hoor je dat het na volgend weekend wel eens flink kouder kan gaan worden met flink wat verse sneeuw tot in de meeste dalen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×