Enorme schade na zwaar onweer in Zillertal

Steenval in Zillertal richting Tristenbachalm ZOOM Tirol

Steenval in Zillertal richting Tristenbachalm foto ZOOM Tirol

Afgelopen week was het in Oostenrijk erg warm zo niet HEET. In de Noordalpen werd dat vaak afgestraft met onweer in de avond. Lang niet overal heeft dat plaats gevonden maar we hebben er zeker wat van meegekregen. Vanmiddag en vanavond maar een beetje maar….. wat er in de omgeving Zillertal en Wipptal is gebeurd …. Heftig onweer, hagel en stortbuien, ondergelopen kelders, modderstromen en een open air festival afgezegd.

De politie en brandweer moesten al in de vroege avond zo’n 100 keer uitrukken. Vooral het achterste deel van het Zillertal is zwaar getroffen. In Mayrhofen was de brandweer continue in bedrijf. 70 kelders van woonhuizen en hotels waren ondergelopen. De Tuxbach in Lanersbach was buiten de oevers getreden. Op veel plekken in die omgeving moesten straten worden schoongemaakt. Kijk eens naar onderstaande video van uit Tux

Modderstroom bij Ginzling

Modderstroom bij Ginzling @foto ZOOM.TIROL

In Ginzling in de buurt van de Schlegeis Mautstrasse kwam het ook tot modderstromen. Ook ging het open air concert van de Zillertaler Schürzenjäger niet door in Finkenberg. Het terrein waar dit plaats zou vinden moest in allerijl worden vrijgemaakt.

Maar ook het Wipptal en Stubaital waren goed aan de beurt. Ook hier het zelfde verhaal, kelders volgelopen, bomen ontworteld, straten overspoeld door modderstromen en vele beschadigde daken.

Modderstroom in Schmirn Zeitungsfoto at

Modderstroom in Schmirn @foto Zeitungsfoto.at

En na een modderstroom in Schmirntal is de hoofdweg ook niet meer berijdbaar. Over een lengte van 50 meter was er voor voertuigen geen doorkomen meer aan.

In het Stubaital kwamen ook stenen mee die neer kwamen op de Brennerbundesstrasse bij Schönberg. Na een heftige hagelbui op de Stubaistrasse werd deze weg ook afgesloten. De Höhlebach dreigt ook te overstromen maar hopelijk blijft het binnen de perken.

Laten we hopen dat de schade toch wat binnen de perken blijft en heb je het laatste weerbericht van Weerman Jeroen gemist …klik dan HIER.

Bron Tiroler Tageszeitung

Alpen Reizen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...