Er komt veel sneeuw richting Oostenrijk

Kirchberg Kitzbühel sneeuwmeting

Er komt veel sneeuw richting Oostenrijk. De hoeveelheid sneeuw wat tot donderdag kan gaan vallen zal richting een halve meter gaan en wellicht wel meer.

Het begin van een nieuwe week verloopt stormachtig met veel sneeuw op komst, gisteren was het al enorm stormachtig in Oostenrijk. De storm zorgde ervoor dat liften buitendienst werden gesteld.

Vandaag begint de dag met af en toe zon in het zuiden en bewolking richting het noordwesten. Uit de bewolking zal neerslag vallen en dankzij de aanvoer van koude lucht zal dit met een  sneeuwgrens tussen de 300 en 700 meter als sneeuw vallen. In het zuiden en zuidoosten blijft het overwegend droog.

Er waait een matige tot krachtige wind tot zelfs stormachtig, Van de Stubaier Alpen tot de Hohe Tauern kunnen er windstoten van 100 km/u en meer voorkomen, ook in het Donaugebied zal in de loop van de middag een stevige wind gaan waaien met snelheden van 50 tot 80 km/u.

Het zal vandaag maximaal -1 tot 6 graden gaan worden.

sneeuw

Morgen blijft het in het westen en aan de noordkant van de Alpen bewolkt en valt er weer het nodige aan sneeuw. Ook in de noordelijke delen van Oost-Tirol en Opper-Karinthië zal sneeuw gaan vallen. Ook vandaag blijft het in het zuiden en zuidoosten overwegend droog en zal de zon zich laten zien.

Er waait een krachtige en langs de hoofdkam van de Alpen een krachtig tot stormachtig uit west tot noordwest. De maxima ligt vandaag tussen de 2 tot 7 graden.

Hoe alles verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×