Erjen Kerssens bericht vanaf Stubaier Gletsjer

Stubaital Stubaier Gletsjer

We kregen van Erjen Kerssens een ingezonden stuk tekst en foto’s vanuit het Stubaital. Een lang weekend op de ski’s staan en dat alles op de Stubaier Gletsjer. Ook heeft Erjen zo’n beetje alles mee gemaakt op het gebied van weer.

Vrijdagochtend 27 oktober 2017 aangekomen in Oostenrijk bij de Stubaier Gletsjer. Na jaren hier in dit dal wezen wandelen, en altijd gezegd:  “ik ga skiën hier” is het er eindelijk van gekomen dit jaar.

Het is allemaal erg vlug gegaan. Een maand geleden pas geboekt en de weersberichten goed in de gaten gehouden en het werd alsmaar beter op de gletsjer. Tenminste dat zag ik op de webcams.

Stubaital Stubaier Gletsjer

Ook gingen er steeds meer pistes open en van tijd tot tijd viel er sneeuw. Toen ik vrijdagochtend aan kwam was het goed weer, later op de dag werd het slechter, redelijk wat sneeuw op de berg en heel veel wind, in het dal regen. Het was later in de middag eigenlijk niet meer te doen om te skiën dus ben ik naar beneden gegaan.

Zaterdag 28 oktober, wat een dag zeg. Kaiserwetter, Wunderbar en geweldige pistes!!!! Helaas wat niet weg was…was de wind. Het waaide heel stevig op de berg. Later op de dag wel wat minder. Maar wat een top dag deze dag op de pistes. Wie hier nog niet geskied heeft, ik heb er zelf een paar jaar over gedaan om hier te komen, maar ik zeg doen echt de moeite waard

Stubaital Stubaier Gletsjer

Bedankt Erjen voor jou bijdrage. Als er nog bezoekers van deze site ook eens wat willen schrijven over de vakantie, plekje, geheimtip of wat dan ook. Neem contact op met ons op info@fantastischoostenrijk.nl

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...