Ernstige gewonden op rodelbaan Gaislachkogel

Helicopter

illustratieve foto

Ernstige gewonden op rodelbaan Gaislachkogel. Drie buitenlandse vakantiegangers raakten ernstig gewond op de rodelbaan op Gaislachkogel.

De tweede kerstdag in Oostenrijk (Stefanitag) verliep voor drie vakantiegangers niet zoals zij het hadden gedacht. In Sölden op de bekende Gaislachkogel ging het drie keer mis. Binnen enkele uren moest de helikopter drie keer uitrukken om een Franse, een Nederlandse en een Hongaarse toerist op te halen.

Drie ongevallen

Om 11:40 uur gebeurde het eerste ongeval toen een 47-jarige Franse vrouw in een bocht naar links van de baan afsloeg op een rodelbaan en tegen een boom botste. Nog geen 1,5 uur later raakte een 48 jarige vrouw uit Nederland ernstig gewond toen zij tegen een houten muur botste.

Het laatste slachtoffer was een 53-jarige man uit Hongarije die nog geen 1,5 uur later een bocht naar rechts miste. Hij knalde door een houten muur van planken en raakte ook zwaar gewond.

Allen zijn met een helikopter naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Rodelen is leuk maar hou je snelheid wel in de gaten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat geldt ook voor het skien. Nooit over je macht gaan.

Söll rodelen

Söll rodelen

Bron: tt.com

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...