Ernstige ski-ongelukken in Tirol

Westendorf Helikopter

ter illustratie

Ernstige ski-ongelukken in Tirol

Bij ski-ongelukken in Tirol zijn woensdag verschillende mensen gewond geraakt, waarvan sommigen ernstig. Een 56-jarige skiër viel op een zwarte  piste in het skigebied Penken in Schwendau en gleed over de rand van de piste. De vrouw gleed vervolgens 100 meter om vervolgens tot stilstand te komen. De vrouw raakte gewond en werd, na eerste zorg van het pistereddingsteam, door de reddingshelikopter gered en naar het ziekenhuis in Schwaz gevlogen.

Ook moesten de hulpdiensten in het skigebied Westendorf uitrukken. Om onbekende redenen kwam een ​​16-jarige skiër op de blauw gemarkeerde piste  in botsing met een zevenjarig meisje dat in een skigroep zat. Zowel de tiener als het kind vielen bij de botsing en gleden ongeveer 70 meter de helling af totdat ze uiteindelijk tot stilstand kwamen. De 16-jarige kwam er met lichte verwondingen vanaf. Het meisje liep ernstig letsel aan haar onderbeen op en werd door een spoedarts in de helikopter “Heli3” naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen.

In het skigebied Skijuwel Auffach vond een ernstig ongeval plaats. Een 14-jarige meisje skiede samen met haar ouders op de rood gemarkeerde piste nr. 8 het dal af. In het dal belande ze buiten de piste. Het meisje raakte ernstig gewond aan de schouder. Ze kreeg op de plaats van het ongeval eerste hulp van een spoedarts en werd vervolgens met de spoedartshelikopter “Alpin 5” naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen.

Ernstig ski-ongeluk in Berwang: 13-jarige crashte tegen een boom

Berwang, donderdagochtend heeft zich in het skigebied Berwang een ernstig ski-ongeluk voorgedaan. Een 13-jarig Nederlands meisje stond rond 10.40 uur op een rode piste. Om onbekende redenen verloor het meisje de controle, en gleed over de rand van de piste en botste tegen een boom.

De 13-jarige liep ernstige verwondingen op en werd per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

Wij zijn vandaag ook de piste opgegaan en het was erg druk. Ook als je de laatste afdaling van de dag maakt kunnen de pistes natuurlijk niet meer die kwaliteit bieden als in de ochtend. Wat we ook zien is dat er sommige mensen als ongeleide projectielen de berg afknallen….

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×