Ervaren wintersporter meeste kans op letsel

Skicircus

Niet de beginnelingen maar juist de ervaren wintersporter hebben de meeste kans op letsel, dit staat in een onderzoek van alarmcentrale Eurocross Assistance en het traumacentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum.

In een onderzoek die tussen 2013 en mei 2016 werd gehouden onder de Nederlandse wintersporters, hieruit bleek dat 80% van de wintersporters met ernstig letsel juist zeer ervaren wintersporters waren. Er zijn in die periode 1852 letselmeldingen geanalyseerd, ook zijn er alle mogelijke risicofactoren in kaart gebracht.

Meer riciso door zelfvertrouwen

Een reden hiervoor is volgens Eurocross het vertrouwen wat de ervaren wintersporters hebben, hierdoor durven ze meer risico te nemen. De ervaren wintersporter zal vaker een zwarte piste of off-piste op gaan, ook zullen ze sneller gaan op de pistes.

Er is ook een verschil van letsel tussen skiërs en snowboarders, bij snowboarders komen hersenschuddingen en onderarmbreuken het vaakst voor. Bij skiërs is de meest voorkomende letsel beenbreuken en kniebandletsel.

Het onderzoek is nog niet klaar, ook het seizoen 2016/2017 wordt geanalyseerd.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.