EU-lidstaten willen geen aanvullende eisen bij reizen met coronapas

EU-lidstaten willen geen aanvullende eisen bij reizen met coronapas

De regels vliegen elke dag weer in het rond. Bijna wekelijks wordt er wel eea aangepast. Dat de regels in de verschillende EU-lidstaten verschillend zijn dat weten we nu wel. Zeker als we naar Oostenrijk kijken moet je af en toe echt bij de les blijven wat nu wel mag en niet. Volgens ons speelt er nog steeds een probleem met de 16- 18 jarigen maar ook dat zoeken we nader uit.

Vandaag zijn de EU-lidstaten het zomaar eens geworden. Per 1 februari is er een akkoord dat iedereen die volledig is gevaccineerd in principe weer vrij door Europa kan reizen. Het reizen zou dan wel gebeuren met de Coronapas maar zonder aanvullende testen of quarantaines.

Nu er een akkoord is, is wel het wachten dat de landen het ook gaan uitvoeren en dan ook per 1 februari 2022. Dit besluit binnen de EU is ook genomen omdat Omikron zich over geheel Europa heeft verspreid. Dan helpen beperkende maatregelen natuurlijk ook niet meer.

Volgende week is het b1 februari. We houden al het nieuws strak in de gaten en zuklen voor deze datum vast wel weer met meer nieuws komen.

Stay tuned! En lees alles in ons Liveblog.

Bron: AD

Corona Reiscertificaat

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...