European Bike Week Harley Davidson treffen

European Bike Week Harley Davidson Faak am See

European Bike Week Harley Davidson treffen

Wat hebben wij een FANtastische week achter de rug. Vorig jaar werd het evenement geteisterd door de regen. Dit jaar hebben we mogen genieten van een hele week een strak blauwe hemel en een felle zon. De motorrijders en de liefhebbers hebben genoten. Ik mocht vanwege mijn werk elke dag aanwezig zijn op dit evenement, omdat ik diversen restaurants en tenten mocht voorzien van drank. Maar ook dit jaar, omdat ik zelf ook een motorrijder ben, was ik ook van de partij als bezoeker met mijn dochter op de motor. Wij hebben ook de nodige foto’s en filmpjes gemaakt die wij graag met jullie delen.

Hieronder lees je het ontstaan van dit Motorevent en hoe belangrijk het is voor de deelstaat Karinthië, de hotels en vooral niet te vergeten de campings!

Zo werd de Harley-meeting de European Bike Week

Toen Jon Bon Jovi de Faaker See op zijn kop zette, vierde Harley Davidson zijn 95e verjaardag – dit jaar zijn 120e.

FAAKER SEE. In het voorjaar van 1998 dacht Harley Davidson voor het eerst na over het opzetten van een promotietent in Europa voor het 95-jarig jubileum van het bedrijf om het merk bekend te maken aan de goede kant van de Atlantische Oceaan. De verbannen Karinthische Oswald Hinteregger van de afdeling toerisme in Londen bracht het Faaksee in het spel.

Toen de Amerikanen kwamen

“Kort daarna kwamen de eerste Harley-scouts naar ons toe om ter plekke een idee op te doen”, herinnert Reinhold Kulle zich, die toen samen met zijn zoon, HOG vice-president en Café president was van de Carinthia Chapter van de Harley Owners Group (HOG), ” Racers’-exploitant Andreas Kulle en vijf Karinthische Harley-Davidson-liefhebbers bepaalden de koers: ‘Er was toen nog geen Harley-Davidson-dealer in Karinthië. Daarom vestigden de Amerikanen zich in de buurt van het huidige ‘Harley Village’ in Faak. De eerste promotent met de nieuwste Harley-modellen werden in juni 1998 opgezet. Onze afdeling in Egg am See zette de eerste festivaltent inclusief catering op precies daar waar de Billa vandaag de dag staat. Tegelijkertijd rockten Jon Bon Jovi en Ten Years After in Ledenitzen. ”

Juni werd september

De eerste “Harley-bijeenkomst” werd zo goed ontvangen dat de toenmalige gemeenschapsleiders van Finkenstein, samen met de deelstaatregering en Harley Davidson, overeenkwamen om door te gaan. Kulle: “Het eerste vijfjarige contract werd in 1999 afgesloten. Maar om het zomerseizoen te verlengen werd het evenement verplaatst naar september.”

Het begon bij Arneitz

In hetzelfde jaar gaf het HOG-Carinthia Chapter zijn naam aan de European Bike Week. “Ex-Villacher Bier-baas Hannes Anton is verantwoordelijk voor de verhuizing van ons dorp van Egg am See naar de locatie in Arneitz. Het begon met een paar tenten. Ik zou zeggen dat de European Bike Week in Arneitz is geboren”, zei Kulle, die deze verlengde in 2000: “Als het European Bike Week heet, moet het een week duren. Dat hebben we toen al bij Arneitz geïmplementeerd. Het ‘Harley Village’, dat zich, zoals we weten, in Faak vestigde, volgde en opent nu zijn deuren op dinsdag tijdens de Harley-week.”

Een bikeweek zonder Harley?

Wat in 1998 begon met 7.000 bezoekers, eindigt momenteel in de 25e jubileumeditie met naar verwachting 100.000 bezoekers. Kulle: “Ik geloof zelfs dat de European Bike Week nu zou werken zonder Harley Davidson, maar ik ben heel blij dat Harley, de gemeente Finkenstein en de deelstaat Karinthië donderdag (7 september) tekenen voor nog eens zeven jaar samen!” Het turkooisblauwe succesverhaal met grote waterverplaatsing bij de Faaker See gaat dus gewoon verder.

Bron: Meinbezirk.at

Harley Davidson treffen Faaker See Marcel Selling

European Bike Week Harley Davidson Faak am See

European Bike Week Harley Davidson Faak am See

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...