Europese vignetten, een overzicht

Seebensee

© Frederik Maesen

De zomervakantie is alweer bijna afgelopen, maar misschien ga jij nog lekker op reis! Lees in dit artikel alles over de voorbereiding van een autovakantie naar Oostenrijk.

Digitaal vignet Oostenrijk

In veel Europese landen is het verplicht om over een vignet te beschikken. Tegenwoordig zijn de meeste vignetten digitaal en kun je snel en makkelijk online een vignet kopen, zo ook voor Oostenrijk. Het kenteken wordt verwerkt in de database van Oostenrijk en gecontroleerd a.d.h.v camera’s langs de weg. Je hoeft dus niks meer op de voorruit te plakken!

Auto Vignet Oostenrijk

Overzicht vignetplicht Europa

Autobahnvignet Oostenrijk en Zwitserland
Naast Oostenrijk dien je ook voor Zwitserland een Autobahnvignet aan te schaffen bij het betreden van de snelwegen. Het vignet van Oostenrijk is digitaal, echter voor Zwitserland dien je nog steeds de sticker op de voorruit te plakken. Voor Zwitserland dien je naast het vignet voor je auto een apart vignet voor de caravan of aanhanger aan te schaffen.

E-vignet Hongarije, Slowakije en Roemenië
Bij het betreden van de auto- en snelwegen van Slowakije en Roemenië dien je ook over een vignet te beschikken. Voor Hongarije heb je alleen een vignet voor de snelwegen nodig. Deze vignetten zijn allemaal digitaal en gemakkelijke online verkrijgbaar.

Waar kan ik de vignetten kopen?

Je kunt vignetten eenvoudig online bestellen via www.autotolvignetten.nl. Op deze website kun je ook alle overige verplichte producten voor jouw autovakantie bestellen.

 

Welke producten zijn nog meer verplicht voor mijn reis?

Milieusticker Duitsland
Rijd je via Duitsland naar Oostenrijk en maak je hier een tussenstop in een Duitse milieuzone? Dan dien je een milieusticker (Umweltplakette) op de voorruit te hebben. Blijf je enkel op de snelwegen van Duitsland? Dan hoef je geen milieusticker te hebben, de Umweltzones zijn namelijk niet van kracht op de snelwegen.

Veiligheidsproducten
Naast vignetten en milieustickers zijn er ook enkele veiligheidsproducten verplicht om mee te nemen op reis. Voor Oostenrijk is het verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos in de auto te hebben.

Autotolvignetten

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...