Evacuatie Skilift in Mt Hutt Nieuw Zeeland

Evacuatie Skilift in Mt Hutt Nieuw Zeeland

evacuatie Mt Hutt

Evacuatie Skilift in Mt Hutt Nieuw Zeeland, we maken niet vaak een uitstapje buiten Oostenrijk maar dit keer doen we het wel en gaan we naar het zuidelijk halfrond. In Nieuw Zeeland is er nieuws te melden. Een stoeltjeslift in het gebied van Mt Hutt stopte er zomaar mee. Op dat moment stond er een harde wind maar of dat ook de oorzaak is geweest. Men is dat nog steeds aan het uitzoeken.

172 mensen zaten in de lift en probeer die maar is naar beneden te krijgen. Het werd een soort van abseilen (zie de onderstaande video) en iedereen is goed naar beneden gekomen.

Eerst werden de kinderen en ouderen gered maar de condities waren echt bar. Kou en harde wind maakte het niet echt comfortabel. De redding ging volgens het boekje maar nam toch wel zo n 2 uur in beslag.

De laatste keer dat dit gebied iets dergelijks heeft meegemaakt was begin jaren 90.

Onze vraag naar jullie toe. Wie heeft een soortgelijke situatie meegemaakt in Oostenrijk. Waar was het en hoe hebben jullie dit ervaren. Wij zijn benieuwd?

Bron: Stuff Travel

evacuatie Mt Hutt

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht