Evacuatie Zugspitzbahn door Stroomstoring

Zugspitze cabine

Stroomstoring treft Zugspitzbahn … evacuatie loopt. Door een stroomstoring is het laat vanmiddag even mis gegaan met de Zugspitzbahn. Er worden vanavond nog zeker 70 tot 100 mensen geëvacueerd.

Om 16:20 stond opeens de Zugspitzbahn stil. De reden is bekend. Een boom is omgevallen, precies op een hoogspanningskabel. Door de noodstop swingt de grote gondel ook (zoals gewoonlijk is bij een noodstop) nog heen en weer. En zit je precies in het midden tussen 2 palen dan gaat dat best heftig. Maar door deze noodstop is ook de kabel wat ontspoort. Om veiligheidsreden werd de Zugspitzbahnbahn ook stilgelegd. In de grote gondel bevonden zich op dat moment tussen de 70 en 100 mensen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De passagiers worden thans geëvacueerd met een gondel die de mensen naar boven brengt. Vervolgens gaat men aan de Beierse kant weer naar het dal en worden per bus naar Lermoos gebracht. De verwachting is dat deze reddingsactie tot middernacht gaat duren!

We wensen een iedere daar sterkte en zeker ook geduld.

Zugspitze

© zugspitze.de

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Turner Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht