Even door de zure appel heen bijten

SkiWelt Söll

Skiwelt afgelopen weekend

Even door de zure appel heen bijten
Het is tijdelijk zachter in Oostenrijk met regen en dooi tot op grote hoogte. Toch is het beduidend minder mild geworden dan de weermodellen eerst nog berekende. Zo valt de sneeuw deze dagen vaak tot onder de 1500 meter, terwijl eerst de sneeuwvalgrens veelal boven de 2000 meter zou liggen. Een klein meevallertje dus.

Vanmorgen is het de beurt aan volgend front met losse buien. Onder de 1500 tot 1300 meter valt veelal regen, hierboven is sneeuw mogelijk. In de loop van de dag stijgt de sneeuwgrens wel geleidelijk, maar wordt het ook droger. In de dalen wordt het veelal 2 tot 6 graden, op 2000 meter is het -2 graden.

Morgen start droog, maar in de loop van de dag volgt opnieuw neerslag in Vorarlbeg tot Salzburg. Daarmee komt ook de warmste luchtsoort van deze zure appel voorbij. De sneeuwvalgrens stijgt geleidelijk naar 1700 tot 2100 meter. Hierdoor valt dus regen tot op sommige bergtoppen. Echter op de gletsjers valt alles als sneeuw, hier kan men spreken van een sneeuwdump.

Woensdag stroomt geleidelijk weer koelere lucht binnen, het blijft bewolkt met neerslag. Gedurende de dag zakt de sneeuwvalgrens naar 1500 en later zelfs 1000 meter.

Donderdag keert de winter terug, er vallen sneeuwbuien bij een sneeuwgrens die zakt naar 700 meter. Ook vrijdag zijn enkele sneeuwbuien mogelijk, in de dalen komt het echter niet tot een dump. Veelal valt 10 tot 20 centimeter, waardoor het weer mooi wit wordt.

Ook het weekend verloopt koud, maar wel zonnig.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×