Het wordt even rustig, maar kou komt terug

FANtastisch Oostenrijk sneeuwval 15-03-2019

De afgelopen dagen was alles behalve kaiserwetter in Oostenrijk, gisteren en vandaag kwam er een hoop neerslag naar beneden. Op de toppen viel het in de vorm van sneeuw, terwijl het in de dalen overging naar natte sneeuw.

Gisteravond was het in Brixen in Thale tot 1600 meter regen, de rest van de dag was het ondanks de neerslag toch een FANtastische dag. De sneeuwgrens zal dit weekend verder stijgen tot zo rond de 3000 meter.

Weekend

Zaterdagochtend zal het uiteindelijk helemaal droog worden, de temperaturen stijgen echter wel tot zo rond de 12ºC. Het is het begin van twee dagen rust voordat een nieuwe koufront Oostenrijk weer aan doet. Ook zal de zon vaker te voorschijn komen. Door de südföhn zal de vorstgrens dit weekend gaan stijgen tot zo rond de 3000 meter, hierdoor kan het in de dalen warm worden.

Maandag

Maandag 18-03-2019

De maandag staat in het teken van een nieuw koufront, dit koufront brengt ook neerslag in de vorm van sneeuw met zich mee. Het front zal zondagmiddag het eerst rond de Bodensee binnenkomen, de uren erna zal het uitbreiden richting het oosten. De sneeuwgrens daalt tot rond de 600 meter, en zal ook niet echt meer stijgen. De grens zal op dinsdag nog verder kunnen dalen tot zelfs onder de 200 meter. De temperaturen zullen zo rond de 6ºC gaan liggen behalve in het westen van het land, hier kan het in de dubbele cijfers gaan komen.

Dinsdag en verder

Dinsdag en woensdag zal het lekker fris worden, de sneeuwgrens ligt zo rond de 600 meter. Na woensdag wordt het onzeker zoals hieronder te zien is, zeker is dat het de komende twee dagen weer genieten wordt. Daarna een paar dagen koud met weer sneeuwval, voor de rest zullen we morgen verder zien.

Tot slot nog even een update vanuit het skigebied van Kirchberg en Kitzbühel. Gistermiddag ging het toch even heerlijk tekeer … tot morgen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...