EXTRA UPDATE sneeuwval in oost en midden Nederland

EXTRA UPDATE sneeuwval in oost en midden Nederland

Vanmorgen hadden we al bericht dat we de komende 12 uur in de Oostelijke delen van Nederland (zware) sneeuwval verwachten. We gaan nog even kort kijken naar deze situatie.

Naamloos

Op dit moment zien we onze storing boven het kanaal liggen. Het systeem heeft een kleine vertraging ten opzichte van wat we vanmorgen verwacht hadden. Maar de kans dat we vannacht in meer delen van ons land natte of droge sneeuw zullen zien is wel gestegen.

news_17011303_17011200

Opvallend zijn de berekeningen van het Europese model. Deze laat het in vrijwel het hele land eventjes (nat)sneeuwen. Persoonlijk vind ik dat nogal erg optimistisch, het Amerikaans model berekend dan ook pas sneeuwval vanaf de Veluwe oostwaarts. Dit lijkt mij persoonlijk wat realistischer.

Het meest waarschijnlijk is het volgende scenario op dit moment :

21u
23u
23u2
23u4

We zien de regen pas aan het eind van de avond overgaan in sneeuwval, maar wel in grotere delen van ons land. De hele nacht blijft het in het midden en oosten door sneeuwen.

Rmwrf2419

En in een groter deel van ons land kan het dus waarschijnlijk wit worden. Ook Limburg lijkt weer mee te doen, maar de meeste sneeuw is nog altijd weggelegd voor Gelderland en Overijssel. Hier kan 5 tot 10cm vallen. Let wel op : de sneeuw valt op een warme en al beregende ondergrond, het kan dus even duur voor de sneeuw blijft liggen.

Rij voorzichtig vanavond en vannacht,

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht